BIWPA

20 abril 2015

Pro Recco-ZF Eger (Full video) LEN Champions League PR Day 9 18/04/15
Ver también : 


Champions: finale da urlo, la Pro Recco stende l'Eger


PRO RECCO-EGER 11-9 (4-1, 2-5, 3-3, 2-0)
Pro Recco: Tempesti, D. Pijetlovic 1, Jokovic 1, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo 1, F. Di Fulvio, Aicardi 1, Figari, F. Filipovic 1, A. Ivovic 2, Prlainovic 2, Pastorino. All. Milanovic
Eger: B. Mitrovic, Angyal 1, Zalanki 1, Cuckovic, Hosnyanszki, Lorincz, Mi. Cuck 3, Szivos 1, Erdelyi 2 (2 rig.), Vapenski 1, Bedo, Harai, Csoma. All. Dabrowski.
Arbitri: Schwartz (Isr) e Teixido (Spa)
Note: sup. num. Pro Recco 5/11, Eger 2/11. Rigori: Eger 2/2. Uscito 3 f. Figari e Cuckovic nel III quarto, Hosnyanszki e Szivos nel IV quarto.
Faticando, ma con il carattere della grande squadra, la Pro Recco vince ancora in Champions League, piegando un grande Eger, in cerca di quel punto che, dopo la vittoria del pomeriggio dell’Olympiaco sul Radnicki, avrebbe significato qualificazione alla Final Six con un turno d’anticipo. Invece la squadra di Dabrowski dovrà attendere: a Sori non è bastato rimontare il 5-1 iniziale e sfoderare una delle migliori prestazioni offensive dell’anno in ambito internazionale per strappare punti alla Pro Recco.
La squadra di Milanovic non ha giocato la partita perfetta, sedendosi dopo un grande avvio che l’aveva proiettata, come detto, avanti di 4 gol. Sul 5-1, sono arrivate la doppietta di Milos Cuk, il migliore dei suoi, e la rete di Zalanki a riaprire i giochi e a regalare al pubblico una partita vera, dura. La Pro Recco ha a lungo sofferto il gioco ai due metri di Harai e Bedo, centroboa di fatica e qualità, che hanno guadagnato espulsioni – spesso non sfruttate dai compagni – e rigori. Quello trasformato da Erdelyi, a 1’35’’ del terzo quarto, ha addirittura coronato il sorpasso dell’Eger e dato agli ungheresi il primo vantaggio della partita (7-6). Il finale del terzo parziale ha vissuto di strappi: Ivovic e Aicardi, entrambi in gol in parità, per l’8-7 dei liguri, Milos Cuk e Angyal per il controsorpasso dei magiari. Decisivo, a 7’’ dall’ultimo intervallo, il centro con l’uomo in più di Jokovic, per il 9-9.
Nell’ultima frazione, la Pro Recco ha cambiato marcia in difesa, mentre l’uscita per falli di Hosnyanszki privava l’Eger del suo cervello offensivo. La rete del nuovo vantaggio ligure è arrivata a 4’ dalla fine, firmata da Figlioli, un segnale importante per il recupero del jolly dalla tripla nazionalità. La sofferenza della Pro Recco si è poi protratta fino a 27’’ dalla fine, quando la rete di Ivovic ha mandato in frantumi il sogno dell’Eger. Per la qualificazione gli ungheresi dovranno aspettare, a Sori comanda ancora la Pro Recco.


REMEK HELYTÁLLÁS, DE VERESÉG A RECCO ELLEN

2015. április 18. 19:52


A férfi Bajnokok Ligája A-csoportjában az eddig százszázalékos olasz elitcsapat otthonában lépett fel az ZF-Eger. Dabrowski Norbert csapatának egészen a végéig esélye volt a pontszerzésre, ám végül a hazaiak 11-9-re nyertek

Fotó: MTI

Egerben (2014., december 17.) nem sok esélyt adott a Recco a házigazdának. Emlékeztetőül íme a mérkőzés rövid jegyzőkönyve:
ZF-Eger–Pro Recco (olasz) 4–12 (1–5, 2–3, 1–3, 0–1)
Gólszerzők: 
Csuk 2, Lőrincz, Szivós, ill. Prlainovics 2, Jokovics 2, Pijetlovics 2, Fondelli 2, Filipovics, Gitto, Giacoppo, Figlioli


Azóta sem talált legyőzőre az olasz együttes, míg az Eger a második helyen áll a csoportban. Noha a mai parti egyértelmű esélyese a Recco, az Eger - még a sérült Biros Péter távollétében is - nem feltartott kézzel utazott Genovába - az alábbi linken olvasható, miként nyilatkozott honlapunknak Dabrowski Nortbert vezetőedző. 

A csoportban már lejátszottak két mérkőzést: a Brescia még pénteken, az Olympiakosz ma gyűjtötte be a három pontot.
Eredmények:
AN Brescia (olasz)–CN Barceloneta (spanyol) 12-4 (1-0, 4-2, 3-0, 4-2)
Gólszerzők: Molina 3, N. Presciutti 3, Rizzo 2,  C. Presciutti, Nora, Bodegas, ill. Perrone 2, Fernandez, Lopez

Radnicski Kragujevac (szerb)–Olympiakosz (görög) 7-8 (2-1, 0-2, 3-1, 2-4)
Gólszerzők:
 Basara 3, Toholj, Vukszanovics, Dedovics, Csuk, ill. Fountoulis 2, Radjen 2, Delekas, Mourikis, Mallarac, Gounas


Az állás
1. Recco 24 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz 10 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont

Mindez azt jelenti, hogy egy döntetlennel is biztosítaná helyét a hatos döntőben az Eger.

1. NEGYED:
Öt perc csúszással kezdődik. Az első támadás az Egeré: Hárai szabaddobásgólját nem adják meg, mert közelebbről dobta. A Recco emberfórral kezd, de Jokovics csak kapufáig jut. Hárai elöl elütik a labdát, átellenben Prlainovics lő nagy gólt - 1-0.  

Hamar egyenlít az Eger: Vapenszki remekül lövi át a zónát - 1-1. 

Angyalt kiküldik, Filipovics belövi a fórt - 2-1. 

Lefordul a Recco, de Prlainovics mellé tüzel. Jön az első vendégfór, de Hosnyánszky lövését védi Tempesti. Büntet a Recco: egy elváltást használ kiPrlainovics 3-1.

Kivédekezi újra az olasz csapat a magyar támadását, Mitrovicsnak kell aztán védenie. Ivovics kiállítása után Dabrowski mester időt kér. A fór nem sikerül, blokkolnak a hazaiak Hosnyánaszky lövésénél. Hamar felér újra a Recco, de kontrát fújnak ellene. Egri fór, de sajnos a kapufán csattan a lövés. Visszaúszás közben a Recco kerül fórba, időt kérnek a hazaiak. Giorgetti a bal oldalról bevágja a jól megjáratott labdát - 4-1. 

Lőrincz lövését fogja Tempesti, majd hátul őt küldik ki, de ront az olasz együttes. Fórba kerül az Eger, járatja, járatja a labdát, senki nem lövi el, így letelik az idő - vége a negyednek.

2. NEGYED:
Az olaszok hozzák el a labdát (oda a fór), kontát fújnak aztán a bírók. Nem jár sikerrel az Eger, Ivoviccsal nem bírnak a centerek. Fordul a Recco, Felugomarad egyedül, magabiztosan belövi - 5-1. 

Eladja a labdát az Eger, szerencsésre a Recco is ezt teszi. Végre: Csuk távolról, középről lő pontosan - 5-2. 

Kontra Pijetlovics ellen. Bedő fórt brusztol ki, Csuk újra elengedi, remek - 5-3.

Csucskovics második kiállítása, a fórban hibázik a Recco, kicsúszik a labda Jokovics kezéből. Az Eger támadása sikertelen, a Recco aztán újra fórban hibázik. Nem úgy Zalánki, aki remek akciógólt szerez - 5-4. 

Újabb hazai fór, előbb egy blokk, de aztán sajnos Pijetlovics a falból lő gólt -6-4. 

Zalánki kapufáig jut, de marad a labda az Egernél. Csuk is megpróbálja, Tempesti véd. Szivós labdát szerez a center elől. Hárait nem tudják megtartani, ötméteres: Erdélyi értékesíti - 6-5. 

Labdát szerez az Eger, 50 másodperc van hátra a negyedből, Dabrowski Norbert időt kér. Fórban az Eger, Szivós a bal oldalról belövi - 6-6!

Mitrovics még véd egyet, vége a negyednek.

3. NEGYED:
Fórral nyit az Eger, Vapenkszi sajnos elpattintja. Hátul remekül zár a vendégvédelem, ismét elhal egy hazai támadás. Hárai újra beforgatja a védőt (Figari ki is pontozódik), jogos az ötméteres: Erdélyi ezt is belövi, vezet az Eger - 6-7. 

Fórban a Recco, Csuk blokkolja Filipovics lövését! Tempesti véd egyet, majd a Recco kihagy egy újabb fórt - kapufa.
Kontra Bedő ellen, ismét az egyenlítésért támad a hazai alakulat. Sajnos sikerrel jár: Ivovics lő gólt - 7-7. 

Ezúttal is kontra Bedő ellen, majd a túloldalt Aicardi csavar egy szép gólt - 8-7.

Egri fór és időkérés. Szépségdíjas megjátszás, Csuk belövi - 8-8. 

Mitrovics véd, támad az Eger, Szivós lövését fogja Tempesti. Jó a blokk (Zalánki), aztán kontra Hárai ellen. Időt kér Milanovics mester. Labdát szereznek a vendégek, majd Angyal villan egyet a bal szélről - 8-9! 

Csucskovics kipontozódik, majd kettős fórban a Recco, négy másodperccel a negyed vége előtt Jokovics lövi be - 9-9. 

A maradék idő semmire sem elég, vége a negyednek.

4. NEGYED:
A Recco vezeti az első támadást - sikertelenül. Vapenszki el akarja lőni a szabaddobást, de nem igazán engedik - mégis ő kap kontrát. Hosnyánszkyt kiküldik, majd szövegelés miatt piros lapot kap. A fór kimarad, Mitrovics védi Figlioli lövését. Sajnos Tempesti is véd, majd újra Mitrovics bizonyítja képességeit - kétszer is! Kontra Bedő ellen. Mitrovics véd ismét (Ivovics próbálkozik), de a labda maradt a Reccónál. Szivóst kiküldik a centerről, Fogliolibelövi - 10-9, 4 perc van még hátra.

Erdélyi lövésére odaér Tempesti, majd Aicardit szerelik az egriek. Vapenszki talán hamar lövi el a fórt - nem sikerül egyenlíteni. Kontra a Recco ellen, 2.18 van vissza. A támadás sikertelen, Vapenszki öt méteren belülről lövi el a fórt. A hazaiak időt kérnek. Jól védekezés, labdaszerzés, majd elöl egy bejátszás, de elviszi Ivovics a labdát. 1.10 van hátra. Szivós aztán kiküldik, Ivovics a falból belövi, 29 másodperc van hátra, eldőlt - 11-9. 

A végén még Tempesti hárít emberhátrányban, vége a meccsnek.

A ZF-Eger remekül helytállt a Recco otthonában (bizonyítja ezt, hogy az ellenfélnek ritkán van szüksége a hazai pálya előnyére), esélye volt a pontszerzésre, de sajnos pont nélkül utazhat haza. Mindez azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban a Bareceloneta ellen hazai medencében mindenképpen minimum egy pontot kell szereznie a biztos továbbjutáshoz. Ha netán az Olympiakosz és az Eger is 13-13 ponttal zár, akkor az egymás elleni eredménynek köszönhetően a görögök jutnának tovább - ezért számolunk azzal, hogy egy pontra még mindenképpen szüksége volna a magyar együttesnek.

Dabrowski Norbert így értékelt honlapunknak a mérkőzés után: „Nyilván a mérkőzés előtt tudtuk, hogy az Olympiakosz nyerni tudott, azaz szükségünk van még mindenképpen egy pontra. Aki látta ezt a találkozót, az pontosan tudja, ez az Eger nem csak megpróbálta, hanem meg is akarta verni a Reccót. Ellenfelünk az elején nagy iramot diktált, ezt kellett túlélnünk valahogy, hogy aztán a sorokat rendezve partiban legyünk velük. A rendezett védelmünkkel már megnehezítettük a dolgukat, nagyon nagy meccset játszottunk velük. Noha kikaptunk, hiszem, ez a teljesítmény erőt ad a csapatnak. Ha ezt a tüzet tartani tudjuk, akkor reményeim szerint olyan nagy baj nem érhet bennünket.” 

Férfi Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 9. forduló

A-csoport


AN Brescia (olasz)–CN Barceloneta (spanyol) 12-4 (1-0, 4-2, 3-0, 4-2)
Gólszerzők:
 Molina 3, N. Presciutti 3, Rizzo 2, C. Presciutti, Nora, Bodegas, ill. Perrone 2, Fernandez, Lopez


Radnicski Kragujevac (szerb)–Olympiakosz (görög) 7-8 (2-1, 0-2, 3-1, 2-4)
Gólszerzők: Basara 3, Toholj, Vukszanovics, Dedovics, Csuk, ill. Fountoulis 2, Radjen 2, Delekas, Mourikis, Mallarac, Gounas

Pro Recco (olasz)-ZF-Eger 11-9 (4-1, 2-5, 3-3, 2-0)

Gólszerzők:
 Ivovics 2, Prlainovics 2, Pijetlovics, Figlioli, Jokovics, Felugo, Giorgetti, Aicardi, Filipovics, ill. Csuk 3, Erdélyi 2, Angyal, Zalánki, Szivós, Vapenszki


Az állás

1. Recco 27 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz 10 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont

A 10. (utolsó) forduló párosítása
Eger-Barceloneta, Olympiakosz-Brescia, Recco-Radnicski - a mérkőzéseket május 2-án rendezik.Pro Recco-Eger 11:9Pro Recco-Eger 11:9

hozzászólás2015.04.18.
Kínos. Szemmel láthatóan bírói segítség kellett ahhoz, hogy a Pro Recco otthon tudja tartani a három pontot az Egerrel szemben. Nem baj, ezzel a játékkal az utolsó fordulóban meglesz a final sixhez még szükséges legalább egy pont itthon, a Barceloneta ellen.
Bajnokok Ligája, főtábla

Április 17., péntek

Brescia-CNA Barceloneta 12:4 (1:0, 4:2, 3:0, 4:2)
G.: Molina, N. Presciutti 3-3, Rizzo 2, C. Presciutti, Pagani, Nora, Bodegas, ill. Perrone 2, Fernandez, Lopez

Április 18. szombat

Radnicski Kragujevác-Olympiakosz Pireusz 7:8 (2:1, 0:2, 3:1, 2:4)
G.: Basara 3, Toholj, Vuksanovics, Dedovics, Marko Csuk, ill. Funtulisz, Radjen 2-2, Delakasz, Murikisz, Mallarach, Gunasz

A csoport állása

1. Pro Recco 27,
2. Eger 13,
3. CNA Barceloneta 11,
4. Olympiakosz Pireusz 10,
4. Radnicski Kragujevác 9,
6. Brescia 8 pont

Pro Recco-Eger 11:9 (4:1, 2:5, 3:3, 2:0)
G.: Prlainovics, Ivovics 2-2, Filipovics, Giorgetti, Felugo, Pijetlovics, Aicardi, Jokovics, Figlioli, ill. Milos Csuk 3, Erdélyi 2, Vapenszki, Zalánki, Szivós, Angyal

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Az utolsó fordulóban, hazai pályán, a Barceloneta ellen egy pont kell majd az Egernek ahhoz, hogy bejusson a final six-be (ez esetben csoportmásodik lesz).

Az utolsó, május 2-i forduló programja:

Olympiakosz-Brescia

Pro Recco-Radnicski Kragujevác

Eger-Barceloneta

DABROWSKI NORBERT vezetőedző a vlv-nek:- Nyilván tudtam a meccs előtt a 


Radnicski-Olympiakosz meccs eredményét és már előtte is úgy készültük, hogy nem megpróbáljuk megverni, hanem megverjük a Reccót. Aki látta ezt a meccset, az láthatta, hogy ez az Eger ma meg akarta verni a Reccót. Nemcsak megpróbálta, mert ha megpróbálod, nem tudsz idáig eljutni ellenük. Nagyon-nagyon csalódott vagyok, mert a meccs képe alapján, nem azt mondom, hogy megérdemeltük volna, de reális és nagyon jó lett volna hogy egy pontot tudjunk szerezni, amivel ugye bent lennénk a hatos döntőben. Így most maradt a Barceloneta-meccsre a döntés, de azt gondolom, hogy ha így játszunk, akkor meg tudjuk verni őket itthon.

- Azt mond meg, hogy mi történt az elején, ugye 1:5 volt, és mi hozta a fordulatot, mert onnantól kezdve mintha egy másik meccs lett volna.

- Tudjuk, hogy a Reccónak mi a játéka, nagyon jöttek, iszonyú iramot diktáltak az elején és a visszarendeződésben voltak problémáink. Ahogy ezt tudtuk rendezni, ahogy elértük, hogy ne kapjunk rendezetlen védelemből illetve lefordulásból gólokat, onnantól kezdve azért "megálltak". Úgy gondolom, maga a  védekezés is meg a hátrányunk is jobban működött abban a periódusban.

- Szerintem egy nagyon picivel kisebb bírói nyomás is elég lett volna. Hogy látod?

- Én úgy gondolom, hogy ezzel nem szabad foglalkozni, ez csapda. Tudtuk, hogy Reccóban mit várhatunk, nem is kaptunk mást.

- Egy meccsen múlik minden. Tudtuk-e ugyanígy játszani otthon a Barceloneta ellen?

- Én azt gondolom, hogy igen. Ha ilyen hőfokon égünk, akkor meg tudjuk verni a Barcelonetát Egerben.

- És akkor ez egyben nem csak továbbjutást, hanem második helyen történő továbbjutást edményez!

- Így van.

- Norbi, nagyon szépen köszönöm. Jó utat.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:


- Balázs, gratulálok, mert azt hiszem, hogy ilyen vereség után lehet...

- Tény, hogy óriási különbség van a mai vereség és a pár nappal ezelőtti vereség között, de hát az eredmény sajnos ugyanaz. Hiába volt a három negyedig tartó jó játékunk, a végén sajnos nem tudtunk kitartani, két góllal azért csak elment a Recco. Mindenesetre a vége is szoros volt, bármi lehetett volna. Megkapták a hazai pályának járó segítséget, de ezzel nincs probléma igazából, ez benne van, sajnos nem tudtuk kihasználni kellően a helyzeteinket a végén.

- Nagyon elfáradtatok a végére?

- Persze. A Recco olyan iramot diktált az első perctől kezdve, hogy attól talán meg is zavarodtunk kicsit, emiatt nem mentek a visszazárkózások. Azért nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelynél világsztárok helyére világsztárok állnak be a cserénél. Nagyon pörögtek, folyamatosan igyekeztek lefordulni. Három-három és fél negyedig ezt próbáltuk tartani, a végén sem lefordulásból, hanem kettős emberelőnyből egyenlítettek és fórból tudtak előnyt szerezni, ha jól emlékszem.

- Elég komoly bírói nyomást is ki kellett bírnotok, kritikus időszakokban jöttek a kontrák és a Recco-előnyök...

- Most erre mit mondjak...? Ez van, nincs mit tenni, megkapták a hazai pályát.

Nincs más hátra, mint előre, mostantól a Honvéd elleni meccsre koncentrálunk. Mindenképpen nyernünk kell szerdán.

- Köszönom, jó utat nektek hazafelé!

Várható: a meccs góljai.
Szép a küldetés, nyerni a világ egyik legjobb csapatának otthonában. A legfrissebb hírek (a Radnicski hazai veresége) után már a döntetlen is sokat érne, például azonnal final sixet.
Pro Recco-Eger 11:9 (4:1, 2:5, 3:3, 2:0)
G.: Prlainovics, Ivovics 2-2, Filipovics, Giorgetti, Felugo, Pijetlovics, Aicardi, Jokovics, Figlioli, ill. Milos Csuk 3, Erdélyi 2, Vapenszki, Zalánki, Szivós, Angyal
Az utolsó fordulóban, hazai pályán, a Barceloneta ellen egy pont kell majd az Egernek ahhoz, hogy bejusson a final six-be (ez esetben csoportmásodik lesz).

VÉGE! 
Emberelőnyben támadhatunk, Tempesti hárítja az utolsó lövésünket. 
11:9 - Szivóst kiállítják, Ivovics lő gólt. 
A meccs utolsó percébe léptünk. 
Jó az olaszok védekezése. 
Víz alá vitt labda, mi támadhatunk. 
1.50 van hátra a mérkőzésből. 
Olasz időkérés. 
Vapenszki lövése pontatlan. 
Újabb kontra az olasz center ellen. 
Egri emberelőny, Vapenszki lövését védi Tempesti. 
Kontrát ítélnek az olaszok ellen. 
Tempesti védi Erdélyi próbálkozását. 
Négy perc van hátra a negyedből. 
10:9 - Mitrovics újfent védi az olasz próbálkozást.Szabaddobást kapnak az olaszok, Szivóst kiállítják, Figlioli a bal alsóba lő gólt.  
A mi támadásunk is sikertelen, majd kontrát ítélnek ellenünk. 
Mitrovics újra hárít. 
Tempesti védi az ejtéslövést. 
Olasz emberelőny, Hosnyánszky Norbert végleg cserés kiállítást kap. Mitrovics hárít. 
Kontra ellenünk. 
A Recco pattintott lövése pontatlan. 
Az utolsó ráúszásnál az olaszoké a labda. 
Vége a harmadik negyednek! 
9:9 - Cuckovics kipontozódik, emberelőnyben a Recco. Szivóst is kiállítják, kettős emberelőny. Jokovics góljával egyenlítenek az olaszok. 
Fél perc van hátra a negyedből. 
8:9 - Angyal a hosszúba lő gólt. 
Sikertelen a Recco kísérlete. 
Olasz időkérés. 
Kontrát ítélnek ellenünk. 
Zalánki blokkolja az olaszok lövését. 
Szivós lövését fogja meg Tempesti. 
Mitrovics hárít. 
8:8 - Emberelőnyben támadunk, Csuk a jobb alsóba lő hatalmas gólt. 
Dabrowski Norbert időt kér. 
Három és fél perc van még a negyedből. 
8:7 - Aicardi csavargólt lő. 
Kontra Bedő ellen. 
7:7 - Egyenlít a Recco, Ivovics lő gólt. 
Újabb olasz emberelőny, Prlainovics kapufát lő. 
A másik oldalon Tempesti ugyancsak megfogja a labdát. 
Olasz emberelőny, Angyalt küldik ki. Csuk blokkolja a lövést. 
6:7- Ötméterest ítélnek Hárairól, Figari kipontozódik. Erdélyi magabiztosan értékesíti a büntetőt. 
Rossz a passz, megszerezzük a labdát. 
Vapenszki a kapu fölé pattintja a labdát. 
Mi hozzuk el a labdát a térfélcserét követően. 
NAGYSZÜNET! 
Mitrovics hárít. 
6:6 - Emberelőnyben támadunk, Szivós Márton szélről lő gólt a bal alsóba. 
Fél perc van hátra a negyedből. 
Kontrát ítélnek az olaszok ellen, Dabrowski Norbert időt kér. 
6:5 - Ötméterest kapunk. Erdélyi Balázs értékesíti a bütetőt. 
Másfél perc van hátra a nagyszünetig. 
Rossz a passz, a miénk a labda. 
Olasz időkérés. 
Csuk lövését hárítja Tempesti. 
6:4 - Olasz emberelőny, Lőrincz második kiállítása. Giorgetti lövését blokkolják, marad náluk a labda, Pijetlovics viszont belövi. 
Három perc van hátra a nagyszünetig.
5:4 - Zalánki pattintott gólt lő. 
Vapenszkit állítják ki. A blokkban akad meg a labda. 
A túloldalon is sikertelen a támadás. 
Emberelőnyben a Recco, Cuckovics második kiállítása. Rossz a passz, megszerezzük a labdát. 
5:3 - Blokkolják a szabaddobást, Bedő emberelőnyt harcol ki. Csuk kevés lóbálás után lő újabb gólt. 
Újabb kontra a Recco ellen. 
5:2 - Csuk távolról lő gólt a bal felsőbe. 
Sikertelen a támadás, de megszereztük a labdát, ismét mi támadhatunk. 
5:1 - Felugo szélről lő hatalmas gólt. 
Kontra ellenünk is. 
Kontrát ítélnek a Recco ellen. 
A második ráúszásnál az olaszok szerzik meg a labdát. 
Vége az első negyednek! 
Újabb egri emberelőny, végül kapura lövés nélkül jár le az idő. 
Az olaszok támadása is sikertelen. 
A túloldalon Lőrincz kísérletét hárítja Tempesti. 
4:1 - Emberelőnyben a Recco, Giorgetti lő gólt a jobb alsóba. 
Időt kérnek az olaszok. 
A kapufát éri a labda. 
Újfent emberelőnyben támadhatunk. 
A túloldalon is sikertelen a támadás. 
3 perc van hátra a negyedből. 
Blokkolják Hosnyánszky lövését. 
Dabrowski Norbert időt kér, emberelőnyös helyzetben támadhatunk. 
Mitrovics hárítja az olaszok lövését. 
Ismét sikertelen a támadásunk. 
3:1 - Prlainovics második gólját lövi. 
Emberelőnyben támadhatunk, Tempesti hárít. 
Prlainovics lövése pontatlan. 
Elveszítjük a labdát. 
2:1 - Filipovics kapásgólt lő. 
Biros Pétert ma nélküliznie kell az egrieknek, sérülés miatt ugyanis nem utazott a csapattal. 
1:1 - Vapenszki távolról lő gyönyörű akciógólt. 
1:0 - Prlainovics lő gólt. 
Elütik Hárai elől a labdát. 
Kimarad a Recco emberelőnye. 
Hárai szabaddobásgólt lő, de nem adják meg. 
Az első ráúszásnál a miénk a labda. 
Friss hír, hogy a Radnicski Kragujevác otthonában 8:7-re kikapott a görög Olympiakosztól, így az Egernek a hátralévő két mérkőzésen egyetlen pontot kell szereznie a biztos final six-részvételhez.

A meccs olasz szokás szerint viszonylag későn, 20.30-kor kezdődik, itthon a DigiSport2 adja élőben, mi a szokásos szöveges élő tudósátással szolgálunk.

A KUPANAP VLV-S ELŐZETESE
Pallanuoto/ La Pro Recco piega l’Eger nell’ultima frazione


Dall’ufficio stampa della Pro Recco Waterpolo riceviamo e pubblichiamo. Di Matteo Sacco
PRO RECCO – EGER  11-9
PRO RECCO WATERPOLO 1913
Tempesti, Pijetlovic 1, Jokovic 1, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo 1, Di Fulvio, Aicardi 1, Figari, Filipovic 1, Ivovic 2, Prlainovic 2, Pastorino.
Allenatore: Igor Milanovic
ZF EGER
Mtrovic, Angyal 1, Zalanky 1, Cuckovic, Hosnyanszky, Lorincz, Cuk 3, Szivos 1, Erdelyi 2 (2 rig.), Vapenski 1, Bedo, Harai, Csoma.
Allenatore: Norbert Dabrowsky
Arbitri: Schwartz (ISR) e Teixidò (ESP)
Delegato: Hoepelman (NED)
Superiorità numeriche: Recco 4 su 13, Eger 3 su 10 + 2 rigori trasformato; usciti per limite di falli Figari (R) e Cuckovic (E) nel terzo tempo, Hosnyanszky (E) nel quarto, espulso per proteste nel quarto tempo Szivos (E).
Spettatori: 450 circa
I pronostici alla vigilia si sono dimostrati senza dubbio veritieri. L’Eger si è dimostrata una squadra forte, rabbiosa, dura da affrontare e dalla qualità elevata.
Szivos e compagni hanno messo in difficoltà non poco la formazione allenata da mister Igor Milanovic che con la forza del gruppo si è tirata fuori da alcune situazioni davvero intricate.
Tutto è partito come da copione: con il Recco a farla da padrone, staccando gli ospiti senza troppa pietà e l’Eger costretto a inseguire. Ma i magiari non sono certo di impasto arrendevole (la storia insegna) e si rifanno sotto nel giro di due tempi. Nel terzo mettono addirittura la freccia e sorpassano i biancocelesti con un gol capolavoro di Angyal che da posizione angolatissima sorprende Tempesti sul palo lungo.
Ci pensa Jokovic a riportare il risultato in parità (9-9) a fine terzo parziale, a soli sette secondi dalla fine del penultimo tempo.
Nell’intervallo – prima del set finale – la strigliata di mister Milanovic si fa sentire e la Pro ritorna quella del primo quarto: atletica, aggressiva e dal carico offensivo pesante.
Figlioli e Ivovic sono solamente il terminale d’attacco e di realizzazione di due azioni praticamente perfette. Le calotte reccheline assestano un “uno-due” devastante che manda i magiari al tappeto fermando la gara sul risultato di 11-9 in favore Tempesti e compagni.

Eger, una battaglia!
La Pro Recco torna dall'Ungheria con tre punti dopo una brutta partenza ed un riassetto in corsa
Eger-Pro Recco 7-8 (4-2; 0-3; 2-1; 1-2)

Eger: Bisztritsanyi, Santavy, Batori 1, Graham, Salamon 2, Kovacs, Bedo, Varga 2, Biros 1, Gor-Nagy, Bundschuh, Harai 1, Meizner. All. Gerendas.

Pro Recco: Tempesti, Lapenna 1, Madaras, Figlioli 1, Giorgetti 1, Felugo, Giacoppo, Jokovic, Figari 1, Janovic 1, Ivovic 3, Gitto, Pastorino. All. Tempestini.
Arbitri: Margeta (Slo) e Franulovic (Cro).
Note: espulsi nel quarto tempo Gor-Nagy e Santavy. 
Superiorità numeriche: Eger 5/13, Pro Recco 4/13. A 6'42” del secondo tempo Tempesti para un rigore a Kovacs sul risultato di 4-5. 
Spettatori: 1500

Si stava verificando la stessa beffa di Belgrado, con la Pro Recco a subire gol a uomo in meno a pochi secondi dalla sirena... E' capitato due volte (l'ultima a meno 30" dal termine), ma questa volta il fortino biancoceleste ha resistito all'assalto dei discendenti di Attila (Tempesti superbo due volte su Batori, cosi' come nel secondo quarto quando aveva neutralizzato un tiro di rigore a Kovacs sul 5-4 che avrebbe dato agli ungheresi il doppio vantaggio).
Il golletto, importantissimo che consegna la vittoria agli italiani era stato di Giorgetti a 3 minuti dalla fine, ad uomo in piu' (un cambio di tendenza rispetto alla fase iniziale della gara decisamente scadente sotto questo aspetto), in una delle due uniche circostanze in cui la Pro Recco,quasi sempre sotto,si e' portata in vantaggio.
Partenza ad handicap dei liguri.

Aicardi resta a casa, i magiari partono bene, fanno pressing asfissiante, che la Pro mostra di patire,giocano con le mani molto alte. Ben presto ne fara'le spese uno stoico Lapenna, che subisce un colpo al volto e per il resto della gara sara'costretto a fornire un apporto coraggioso, ma quantitativamente ridotto.
Ne consegue un clamoroso 3-0 iniziale per l'Eger, cui va tutto bene in fase di1 superiotita`numeriche,al contrario della Pro, che sbaglia molto.


Ivovic (con 3 gol, il migliore dei suoi con Tempesti) accorcia finalmente in superiorita'. Ma Haraj in beduina ristabilisce il + 2 per i gialloblu. Nel secondo quarto la Pro Recco sembra riorganuzzarsi. Si stagliano le reti di Lapenna, Figari (tempestivo il time out di Tempestini) e Figlioli. E' il tempo del primo sorpasso.
La terza frazione consente ai locali di organizzarsi e le reti Salomon e Szolt Varga.Ci pensa Janovic a conquistare un importante pareggio.


L'ultimo quarto comincia male,ma finisce bene. Ancora Varga porta in vantaggio il 'Vizilabda' ,ma ancora Ivovic e il gia'descritto Giorgetti ribaltano il risultato. Gli ultimi minuti sono tattici:non una bella pallanuoto, ma una lotta: il risultato finale la giustifica.
La Pro Recco ha dalla sua la maggior esperienza di giocatori abituati a questo clima. Alla fine ci si abbraccia a bordo vasca a testimonianza dell'importanza della posta conquistata. 

Le dichiarazioni di Riccardo Tempestini a fine gara:
"E' stata una partita molto difficile, come testimonia il risultato; abbiamo giocato mezza partita senza centroboa, Aicardi, che non è nemmeno partito, e Lapenna che ha preso un cazzottone in faccia che probabilmente gli ha provocato la frattura del setto nasale, il quale è stato fuori dall'acqua per lungo tempo finchè con un coraggio da leone mi ha detto che voleva rituffarsi in acqua, sicchè sono riuscito a utilizzarlo per pochi scampoli di gara nell'ultimo tempo.
Non so se il cazzotto è stato volontario, non voglio pensarlo; sta di fatto che loro hanno giocato ad intimidirci dal primo minuto, mani in faccia e gioco proditorio,hanno picchiato di brutto e ci hanno gonfiato come zampogne.
A ciò si aggiunga la nostra partenza disastrosa, non tanto in termini di gioco, quanto di concluoni: uomo in più per noi e sbagliamo, uomo in più per loro e segnano o conquistano rigore...E questo per parecchie volte ,il che influisce anche sul morale. Rischiava di diventare un'altra Belgrado, anche perchè pure nel resto della partita abbiamo continuato a sbagliare in attacco cose facili, cosa che difficilmente succede a ragazzi di questo calibro abituati a segnare con facilità.
Poi però , dopo il primo tempo in cui abbiamo balbettato, è venuta fuori la vera squadra,che ha saputo reagire, che in difesa si è ben assestata, subendo poco, che ha mostrato maturità nel non reagire alle provocazioni; ci sono state per la verità un paio di circostanze in cui abbiamo mostrato un accenno di reazione, ma tutto e' rimasto controllato.”

Il ritorno e la partita con l'Acquachiara già venerdi.
.
"Arriveremo a Genova giovedì sera e venerdi c'è questa gara importantissima. Se vogliamo essere ironici, bisognerebbe dire che non c'è stata molta lungimiranza nell'anticipare questa gara fra due squadre impegnate in Coppa entrambe in trasferta, che non va bene né a noi ne' a loro. L'Acquachiara arriva dal Montenegro e penso che non passi neppure da Napoli per venire a Sori. Per la verità la Federazione aveva detto che un posticipo le sarebbe andato bene, ma ormai la squadra di Porzio aveva già organizzato tutto, dai biglietti aerei all'albergo e non poteva più tornare indietro. E' vero anche che il calendario è stato stilato in un momento in cui le due squadre non erano ancora in Coppa , mami pare che il buon senso sia del tutto mancato nella circostanza".

****
No hay comentarios:

Publicar un comentario