BIWPA

05 octubre 2014

Previas Div. de Honor de Waterpolo masculina 2014-2015 (BTV-videos-en català) equips de Barcelona




Play-Off de 8 equips

Torna el play-off de vuit equips i canvis en el format de la Supercopa masculina

Presentació de les Lligues Nacionals de Waterpolo Divisió d’Honor 2014-2015

terrassa-noticies-club-natacio-terrassa-waterpolo-play-off-divisio-honor

El Roca Barcelona Gallery ha acollit aquest matí la presentació de les Lligues Nacionals de waterpolo Divisió d’Honor masculina i femenina per a la temporada 2014-2015. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), Fernando Carpena, així com de directius, entrenadors, jugadors i jugadores dels diversos equips de Divisió d’Honor. Per part del CN Terrassa, hi ha assistit el delegat de la secció de waterpolo i membre de la Junta Directiva Jordi Flores, els tècnics Dani Nart i Xavi Pérez i el porter del sènior masculí Iñaki Aguilar.
El responsable de l’Àrea de Waterpolo de la RFEN, Gaspar Ventura, ha repassat les novetats que contempla la competició enguany. Pel que fa a la lliga masculina, i tal com va explicar en el sorteig efectuat el mes de juliol a Terrassa, torna el play-off de vuit equips. Tant els quarts com les semis com la final se celebraran al millor de tres partits. En totes les eliminatòries, a més, canvia l’ordre de disputa dels encontres i s’aposta pel format 1-1-1, és a dir, el primer partit, a la piscina del millor classificat a la fase regular, el segon, a la piscina del pitjor classificat, i el tercer, novament a la piscina del millor classificat. La fase regular finalitzarà el 25 d’abril, mentre que la Copa del Rei tindrà lloc del 27 de febrer a l’1 de març. També canvia substancialment el format de la Supercopa, que aplegarà un total de sis equips, els campions de Lliga i Copa, i el segon, tercer, quart i cinquè classificat de la lliga al final de la fase regular. Els campions accediran directament a semifinals, mentre que els altres quatre equips s’enfrontaran en una eliminatòria prèvia.
Al seu torn, la lliga femenina es redueix a deu equips, de manera que el darrer classificat baixarà directament, mentre que el novè jugarà la promoció de permanència. La competició manté el format de play-off de quatre equips, en el qual tant semis com final es desenvoluparan al millor de tres partits en el mateix ordre que la competició masculina. La fase regular també acabarà el 25 d’abril i la Copa de la Reina es disputarà entre el 6 i el 8 de febrer.


Any de reptes per al sènior de waterpolo del CN Terrassa

 | Actualitzat el 02/10/2014 a les 16:41h

Nart ha subratllat que les noves incorporacions faran canviar l'estil de joc Foto: CNT

L’Aula del Club Natació Terrassa ha acollit aquest dijous la roda de premsa prèvia a l’inici de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina que arrencarà dissabte. 
L’acte ha aplegat el tècnic Dani Nart i dos dels jugadors de l’equip, els egarencs Ricard Alarcón i Óscar Aguilar. Tots tres han mantingut un discurs optimista i ambiciós, tot admetent que l’Atlètic-Barceloneta, l’actual campió d’Europa, és el favorit. 
Nart ha subratllat el bon rendiment que ha mostrat la plantilla les darreres temporades. “Disposem d’un nucli sòlid de jugadors de la casa, cosa que ens ha permès seguir en les posicions de privilegi en un context de recessió econòmica. Malgrat les retallades que s’han produït, el grup ha respòs a la perfecció i ho continuarà fent”. L’entrenador terrassenc considera que les incorporacions de dos waterpolistes contrastats com Rubén de Lera i Fran Sánchez i d’un jove boia en formació com Agustí Pericas “milloren la plantilla”. 
Aquestes novetats comportaran un canvi en el model de joc. “Serà un procés del qual en veurem els resultats més endavant. L’equip il·lusionarà”. Nart ha recordat, no obstant, el contratemps que suposa la baixa de llarga durada de Jordi Pérez, que s’està recuperant d’un trencament del lligament creuat anterior del genoll dret. 
Respecte als rivals, el tècnic local ha remarcat el paper de favorit del Barceloneta, si bé és cert que la resta d’equips “ens anem apropant”. Nart considera que la derrota marinera en la final de la Supercopa d’Espanya contra el Sant Andreu reflecteix el creixement dels rivals, malgrat que el Barceloneta no va poder comptar amb el porter López Pinedo ni amb waterpolistes tant importants com Perrone, Echenique, Munárriz o el brasiler Bernardo. 
L’entrenador del Natació entén que, ara mateix, el conjunt de Chus Martín és més vulnerable que a la segona volta. “Al marge de les baixes que el condicionen, comptaran amb l’estímul de la competició europea, que sempre apuja el nivell d’un equip. Dit això, pensem que li podem discutir un títol”.
Alarcón i Aguilar transmeten ambició
Al seu torn, els jugadors Ricard Alarcón i Óscar Aguilar han transmès ambició en les seves intervencions. Alarcón ha recordat que, en la recent eliminatòria de Copa Catalunya, l’equip va estar a punt de batre el Barceloneta. “Vam estar molts minuts per davant, però ens va faltar un plus en el darrer període per rematar la feina. Dissabte tenim una gran oportunitat per batre’ls. És cert que vindran ferits en l’orgull per la derrota a la Supercopa, però hem de treure profit de les seves baixes. Hem d’afrontar la lliga amb les màximes expectatives”. 
Aguilar s’ha expressat amb la mateixa determinació. “Seria molt important sumar els tres punts dissabte. Les baixes que tenen ens obren una escletxa de la qual no disposarem a la segona volta”. El jugador terrassenc creu que estem davant d’una lliga amb un equip “de referència” com el Barceloneta i un grup d’equips per darrere “que estan creixent i que estan cada cop més igualats”. Aguilar opina que la plantilla “és millor que la de l’any passat” i que cal travessar un procés d’adaptació “lògic” al nou estil de joc que vol implantar el tècnic Dani Nart. I és contundent respecte al deute del waterpolo amb l’equip. “Ens mereixem un títol. Seria la cirereta del pastís després de molts anys a l’elit i obriria el camí perquè n’arribessin més”.

El Mediterrani vol mantenir el nivell de la temporada passada



El Club Esportiu Mediterrani torna a la competició amb la intenció de poder fer un bon paper, tal com ho va fer la temporada passada. Els de Marc Comas van acabar quarts a la Lliga i es van classificar per a la Copa del Rei.

El Club Esportiu Mediterrani ha fet dues incorporacions i ha pujat dos jugadors més del juvenil. Són Marc Larumbe (CN Catalunya), Nelson Bejarano (CN Poble Nou Enginyers) i els juvenils Alexander Kostukevich i Dani Benítez.


El CN Catalunya afronta la temporada amb ànims renovats



El Club Natació Catalunya afronta una nova temporada amb il·lusions renovades i amb ganes de deixar enrere la mala sort de l'any passat. L'equip de Tato García va tenir el golejador i el boia de l'equip lesionats durant mitja temporada. Enguany, volen evitar que això torni a passar.


El CN Sant Andreu aspira a més després de guanyar la Supercopa

El Club Natació Sant Andreu afronta la temporada amb la satisfacció d'haver aconseguit el primer títol de la temporada, la Supercopa, contra el totpoderós Atlètic-Barceloneta. Un triomf, però, que no enlluerna l'equip de Xavi Julià.

L’equip de Xavi Julià ha fet sis incorporacions. Són els eslovacs Lukas Durik i Samuel Balaz, Jaime Peiró (CN Helios), Ivan Losa (Portobello ASC), Èric Fernàndez (CN Barcelona) i Aleix Badia (CN Poble Nou).

Per la seva banda, deixen el club Kevin Lenard, Sergi Trilles, Pau Venteo, Daniel Russell, Joel Esteller, Filip Tenzera i Ricardo Gracia.



L’Atlètic-Barceloneta vol seguir guanyant lligues

L'Atlètic-Barceloneta afronta una nova temporada amb el repte de tornar a aixecar els grans títols, tal com va fer la temporada passada. L'equip de Chus Martín va acabar la temporada aixecant la Lliga, la Copa del Rei i la Champions. Enguany, signarien per tornar-ho a repetir.

De cara a aquesta temporada, l’Atlètic-Barceloneta ha incorporat Gonzalo López Escribano (CN Sabadell), Bernardo Oneto (Fluminense) i els juvenils Roger Tahull i Miguel Linares.

Les baixes seran Mario Lloret, Joshua Mompeat, Ruben de Lera i Marko Petkovic.




El CN Barcelona vol repetir el miracle de la salvació

La temporada passada, el Club Natació Barcelona era un dels candidats a baixar de categoria. Finalment, l'equip entrenat pel veteraníssim Toni Esteller va aconseguir la permanència. Enguany, l'objectiu torna a ser el mateix. El tècnic compaginarà la feina al CNB amb la selecció d'Eslovàquia.

L’equip ha fet set incorporacions. Són Joel Esteller (CN Sant Andreu), Jorn Winkelhorst (Utrecht), Ruud van der Horst (Polar Bears Ede), Axel Contreras (CN Molins) i els juvenils Oriol Herrero, Ivan Noguera i Pau Aguilella.

Les baixes han estat Jose Pirela, Pep Aguilella, Victor Expósito, Eric Fernandez, Carles Gomà, Emilio Augusto Padilla, Pau Segurana i Jose Serrano.




El CN Poble Nou Enginyers arriba amb intenció de quedar-se

El Club Natació Poble Nou Enginyers torna a la Divisió d'Honor de waterpolo 13 anys després. L'equip, enguany entrenat per Jordi Hidalgo, arriba a la màxima categoria amb la intenció de quedar-se tot i que reconeix que no serà gens fàcil.

Les incorporacions del CN Poble Nou Enginyers són: Mario Lloret i Joshua Mompeat (CN Atlètic-Barceloneta), Rai Santiveri (CE Mediterrani), Francisco Molina (CN Caballa), Antonio Avalos (Mèxic) i el juvenil Carles Colàs.

Han deixat l’equip: Dani García i Raul Noguera, que s’han retirat; Aleix Badia, Oriol Masip, Elkin Julián Buitrago i Nelson Eduardo Bejarano.


****

WP Navarra






El Waterpolo Navarra apuesta por la cantera

PRESENTACIÓN | EL EQUIPO DE MANEL SILVESTRE, CON DOS NUEVOS FICHAJES, CONFÍA UN AÑO MÁS EN LOS DE CASA
MIREN MARTÍNEZ DE MUNIAIN - Viernes, 3 de Octubre de 2014 - Actualizado a las 06:07h
Los jugadores del Waterpolo Navarra y el técnico Manel Silvestre, en su presentación en Larraina.
PAMPLONA - A solo dos días del arranque liguero, el Waterpolo Navarra se presentó ayer por la tarde en el club Larraina con un equipo similar al de la temporada anterior. La apuesta por la cantera continúa; nueve de los trece jugadores del primer equipo son navarros y solo ha habido dos nuevas incorporaciones. El portero británico Matthew Holland -participó en los Juegos Olímpicos de Londres en 2012- y el australiano Matthew Small -procedente del Helios- son las principales novedades en la plantilla de Manel Silvestre.
El equipo navarro llega al primer encuentro de la temporada -mañana a las 12.00 horas en Amaya ante el Concepción Ciudad Lineal- con buenas sensaciones tras haberse proclamado recientemente campeón de la Superkopa de la liga de Euskal Herria. A pesar de ello, Manel Silvestre, que cumple su octava campaña al frente del equipo, prevé una temporada “complicada como siempre” con una plantilla “parecida a la de los últimos años, que se basa mucho en el equipo y no, en individualidades”. “Tenemos que estar atentos a no caer en partidos que tengamos la obligación de ganar, sobre todo los que juguemos en casa”, añadió el técnico catalán.
En cuanto a la preparación del Waterpolo Navarra en pretemporada, Silvestre señala que “siempre hemos llegado a los partidos sin casi pretemporada y al final siempre ha salido bien. Sabemos que estamos en una situación delicada, pero no nos sorprende. Ahora tenemos que dar el 100% mañana, porque si no, se nos complica la liga el primer día”.
Por otro lado, el entrenador deja claro que el objetivo será “salvarse, aunque lo máximo podría ser meterse en play off o en la Copa del Rey. La línea entre esas dos cosas es muy pequeña, pero el que tenga un despiste, puede caer abajo en la tabla. Esperemos que nos vaya como el año pasado, que apenas sufrimos”.
El Waterpolo Navarra contará para esta difícil temporada con un presupuesto “muy similar al del año anterior”. Será de 215.000 euros, un 2% menos que el del año pasado -se ha producido una reducción de casi un 50% del de hace tres cursos-.
El presidente del club, Fernando Munárriz, fue en la misma línea que el técnico del equipo, recordando que “los dos últimos años han sido complicados por el tema económico”. Aunque por otro lado, intentó ser optimista: “El principal objetivo será salvarse, pero esperamos que con los recortes realizados nos recuperemos económicamente para que el año que viene podamos marcarnos otras metas”.
“Podríamos recortar algo más si no fichásemos a jugadores de fuera, pero entonces, pondríamos en riesgo la categoría. Las dificultades son las que tenemos todos, que las ayudas del Gobierno de Navarra y Ayuntamiento llegan siempre a temporada vencida”, explicó a este medio el máximo mandatario del club.
Por último, Munárriz quiso hacer pública una de las novedades de esta temporada: “Todos los partidos que se disputen en casa se jugarán en Amaya los sábados a las 12.00 horas”. El motivo, según el presidente, sería evitar la coincidencia de estos encuentros con los de Osasuna, Xota y Planasa, entre otros.


No hay comentarios:

Publicar un comentario