BIWPA

14 abril 2014

Euro League Women Final Four , Sabadell 2014 11-12/04/14







El C. N. Sabadell apallissa el Vouliagmeni i guanya la tercera Copa d'Europa en els últims quatre anys (19-10) (Esports 3)

  

El Club Natació Sabadell torna a ser el millor equip d'Europa de waterpolo femení. Les noies de Nani Guiu, amfitriones de la competició, han guanyat la final de la Copa d'Europa sense donar opcions a les gregues del Vouliagmeni en un partit que han tingut controlat des del primer moment i que s'han acabat imposant a la piscina de Can Llong per un contundent 19-10.


Al descans, les vallesanes ja dominaven per 10 a 3 i en la represa, el duel s'ha convertit en un tràmit. Les vallesanes s'han dedicat a mantenir el clar avantatge en el marcador. La boia catalana Maica Garcia, amb set gols, ha liderat el triomf del Natació Sabadell, que afegeix la tercera Copa d'Europa del seu palmarès en els últims quatre anys.













Todos los resultados en :



Day of the MatchName Club 1Final ScoreName Club 2
  1-2 (Final)
12/04/2014 21:00C.N. SABADELL19 - 10VOULIAGMENI NAUTICAL CLUB Women
  3-4 (Bronze)
12/04/2014 19:30Geymonat Orizzonte Catania9 - 4Mediterranea Imperia
  Semi Final 1
11/04/2014 19:30C.N. SABADELL15 - 9Geymonat Orizzonte Catania
  Semi Final 2
11/04/2014 21:00VOULIAGMENI NAUTICAL CLUB Women9 - 7Mediterranea Imperia




*****
Mis fotos en :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10202594008303996.1073741903.1010492327&type=1&l=a42d8b5453
*****









*****

Les noies del Natació Sabadell segueixen augmentant la seva llegenda amb la tercera Champions de waterpolo


Les de 'Nani' Guiu han derrotat per (19-10) al Vouliagmeni grec en una final sense història disputada a la piscina de Can Llong (Radio Sabadell)


Equip de llegenda. Les noies d'or del Natació Sabadell no paren de col·lecionar títols. Avui han seguit augmentant la seva llegenda amb la tercera Champions de waterpolo femenina. Un títol que s'ha celebrat igual que el del 2011, amb una afició que ha omplert Can Llong els dos dies de competició i que s'ha entregat amb cos i ànima a les seves jugadores. Un equip que tot i guanyar tot el que és possible en el món del waterpolo no es cansa de seguir col·leccionant victòria. Ahir va ser l'Orizzonte italià qui va tastar l'ambició sabadellenca i avui ha estat el Vouliagmeni grec el que no ha pogut fer res per aturar la trituradora de 'Nani' Guiu. El 19 a 10 final, mostra perfectament el que ha estat la final de la Champions d'avui. Domini aclaparador del Natació Sabadell des del principi amb una Maica Garcia imparable. La boia del Club ha fet el que ha volgut amb la seva defensora i ha aconseguit 4 gols en un primer període que ha finalitzat 6 a 1 i que ja ha sentenciat l'enfrontament. El segon quart ha seguit amb el mateix ritme, la mateixa intensitat, el mateix encert, i el mateix domini de les de 'Nani' Guiu que es divertien dins de l'aigua a costa del Vouliagmeni. Un altre parcial de 5 a 2 ha deixat la final sentenciada al descans (11-3). La Champions es quedava a casa per tercer cop a la història del Natació Sabadell. 
Els dos darrers quarts directament han sobrat. Maica Garcia ha seguit amb el seu festival que l'ha portat a ser escollida millor jugadora de la competició. Jennifer Pareja, Melissa Seidemann, Gabi Szucs o la jove Judith Forca s'han sumat a la festa i Laura Ester ha deixat de ser 'Pajarito' per convertir-se en una àguila imperial sota la porteria sabadellenca. En el darrer període i amb tot sentenciat 'Nani' Guiu ha donat la recompensa a les joves, Marina Cordobés, Noèlia Mora o la portera Cristina Terrado que han pgout gaudir dins de l'aigua els minuts finals de la tercera Champions del Natació Sabadell. El 19 a 10 ha permès a les gregues maquillar una mica el resultat i sortir amb una mica més d'orgull de la piscina de Can Llong. Amb la botzina final, tots a l'aigua a gaudir d'ún nou títol europeu, que cal sumar a aquesta temporada a la Copa de la Reina, la Supercopa d'Espanya, La Copa Catalunya i la Supercopa d'Europa, a l'espera de rematar la lliga a principis de juny. Les col·leccionistes de títols, ja tenen la segona Champions consecutiva, la tercera en quatre anys i el millor de tot, en volen més. 

*****

¡¡El CN Sabadell, tricampeón de Europa!! (RFEN)


¡¡El CN Sabadell, tricampeón de Europa!!

12/04/2014 - El CN Sabadell Astralpool ha revalidado el título continental tras golear al Vouliagmeni griego por 19—10. Las jugadoras vallesanas, que han firmado uno de sus mejores encuentros del año, no han dado opción al cuadro griego, alzándose con un triunfo sin paliativos. Maica Garcia, autora de siete goles, ha sido nombrada MVP del encuentro. Orizzonte Catania se ha colgado el bronce tras vencer a Imperia por 9—4.
La piscina de Can Llong ha vuelto a llenarse hasta la bandera para acompañar al CN Sabadell en su camino hacia la tercera Euroliga. El obstáculo, un viejo conocido del conjunto vallesano, que fue precisamente el último en complicarles el camino hace dos años, además de rival en semifinales en la competición la pasada temporada.
La historia de hoy, eso sí, ha seguido un guión bien distinto. Maica Garcia ha escrito las mejores líneas del mismo en los compases iniciales, avanzando a las suyas con tres dianas consecutivas en tres minutos. La racha vallesana no se ha acabado aquí, y Pili Peña y Melissa Seidemann ha certificado el 5-0 poco después. Vouliagmeni, noqueado en el primer asalto, ha reaccionado mediante Christina Tsoukala, aunque Maica García, poco después, ha cerrado con su cuarto gol el 6-1 que daba virtualmente el triunfo a las catalanas.
No ha bajado los brazos, eso sí, el Sabadell, en su camino hacia el receso. Maica Garcia ha firmado el quinto y sexto de su memorable noche de modo consecutivo, tantos seguidos por el de Judit Forca que ponía el ¡9-1! a falta de 4´38 para el descanso. Con el encuentro absolutamente bajo control, las griegas han recortado mínimamente distancias con dos dianas, si bien los minutos de gloria del Sabadell le han brindado un contundente 11-3 al fin del segundo cuarto.
A partir de este momento, nani Guiu ha seguido espoleando a las suyas para que buscaran todas las victorias parciales en los 16 minutos finales, y su equipo no ha bajado ni un momento su intensidad. Con un Vouliagmeni estrellado en Laura Ester y los palos de su portería, las griegas, el conjunto de Nani Guiu lo ha logrado en el tercer parcial (cerrado con 4-3), que ha incluido la séptima y definitiva diana de Maica Garcia. El 4-4 final ha elevado al marcador el definitivo 19-10, que prueba la contundencia de la superioridad del Sabadell en el choque y lo consolida como mejor equipo de Europa por tercera ocasión, tras las de 2011 y 2013.
Al final del encuentro, Paolo Barelli, presidente de la LEN, ha entregado el trofeo de MVP del encuentro a Maica Garcia. En el duelo por el tercer y cuarto puesto, Orizzonte Catania ha derrotado a Imperia por 9-4, colgándose con ello el bronce de la competición.

*****

Sabadell claims second straight European crown

|Saturday 12 April 2014, 22:36|Tim Hartog
Sabadell have successfully defended their European crown ending a dominant season with beating Greek rivals Vouliagmeni 19-10 in the gold medal final in front of their home crowd on Saturday. The one sided match to climax this year's first Euro League saw the home team and Final Four hosts leading Vouliagmeni already 11-3 at half-time. Their was nothing left to do for the Greek than settle for the runners-up position as Sabadell won their second straight and third overall Champions Cup / Euro League title. The final was highlighted by the performance of Sabadell's centre forward Maica Garcia who underlined her team's dominant performance by scoring the final's first three goals to finish with four in the 6-1 first quarter and a total of 7 goals in the game. The bronze medal was secured by Orizzonte Catania who, in an all-Italian battle topped Mediterranea Imperia 9-4. The game saw Hungary's Rita Keszthelyi displaying her shooting qualities by netting Catania's first two goals of the game en route to scoring a triple in the opening quarter alone. Right before half time Imperia made a little comeback through Carla Carrega and left-hander Giulia Emmolo who scored two apiece, as Imperia trailed 5-4 going into the third term before Catania dominated the second half to win by five.

Euro League 2013-2014
Final Four

Final


Saturday 12-04:

Orizzonte Catania (ITA) vs. Mediterranea Imperia (ITA) 9-4 (3-1, 2-3, 3-0, 1-0)
 - bronze medal match
Catania scorers: Rita Keszthelyi 4, Arianna Garibotti 3, Tania di Mario, Blanca Gil.

Imperia scorers: Carla Carrega 2, Giulia Emmolo 2.

C.N. Sabadell (ESP) vs. Vouliagmeni NC (GRE) 19-10 (6-1, 5-2, 4-3, 4-4) - gold medal match
Sabadell scorers: Maica Garcia 7, Pilar Peña 2, Melissa Seidemann 2, Judith Forca 2, Gabriella Szücs 2, Jennifer Pareja 2, Matilde Ortiz, Olga Domenech.

Vouliagmeni scorers: Alexandra Asimaki 3, Antigoni Roumpesi 2, Cristina Tsoukala, Eleni Xenaki, Ioanna Chydrioti, Vasiliki Diamantopoulou, Angeliki Gerolymou

*****

LA TERCERA COPA D'EUROPA PEL SABADELL 

(FCN)


Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, la tercera copa d'Europa ja és a les vitrines del C.N.Sabadell. Les noies han guanyat la Copa d'Europa aquesta nit en una final a on no hi ha hagut rival. La superioritat de la catalanes ha estat increïble i el resultat final de 19 a 10 contra el Vouliagmeni així ho demostra. Davant del seu públic, les grades plenes a vessar i amb la convicció que podien guanyar i continuar escrivint la història del waterpolo femení català les noies de Nani Guiu han fet un grandíssim partit. 

L'encontre ha començat amb 3 gols consecutius de Maica Garcia. La jugadora catalana imparable ha trobat la manera de superar la defensa i la portera en els 3 primers atacs de l'equip després si han afegit Pili Peña i Melissa Seidemann per tancar amb un altre gol de Maica Garcia. La primera part ha acabat 6 a 1 per les catalanes, el partit ja estava sentenciat. En els següents 8 minuts Maica Garcia ha continuat el seu recital de gols i n'ha marcat 2 més i amb ella també han aconseguit marca Pili Peña altra vegada, la jugadora hongaresa Gabi Szucs i la jove Judith Forca, la part ha acabat amb un 11 a 6 al marcador  amb un parcial de 5 a 4. La diferència de gols de les catalanes ha continuat en el tercer quart que ha acabat amb un 15 a 6 a favor i gols de Jennifer Pareja, Gabi Szucs, Melissa Seidemann i com no Maica Garcia que ha marcat 7 gols en total. Els últims 8 minuts de partit l'efectivitat de les catalanes no ha minvat i Jennifer Pareja, Olga Domènech, Mati Ortiz  i Judith Foraca han tornat marcar. Final del partit 19 a 10 pel C.N.Sabadell i la tercera Copa d'Europa!!

En l'apartat de trofeus individuals la jugadora catalana del C.N.Sabadell, Maica Garcia,  ha estat designada MVP.


El President de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, així com tota la Junta Directiva, feliciten a l'equip campió d'Europa, a les jugadores i tècnics i a totes les persones que han col·laborat i col·laboren amb el waterpolo femení català. També fan extensiva la felicitació al President del C.N.Sabadell i a tota la Junta Directiva, felicitats i gràcies per la gran feina que el club català està fent.

******




¡CN Sabadell—Vouliagmeni, final de la Euroliga! (RFEN)


¡CN Sabadell—Vouliagmeni, final de la Euroliga!

11/04/2014 - El CN Sabadell Astralpool se ha impuesto al Orizzonte Catania por 15 goles a 9 en la primera semifinal de la Final Four de la Euroliga Femenina. Las jugadoras de Nani Guiu han ofrecido un verdadero recital defensivo para sellar su presencia en la tercera gran final de la máxima competición europea. El segundo finalista será el Vouliagmeni griego, último verdugo de las vallesanas en competición oficial, que se ha impuesto al Imperia por 9—7.
El CN Sabadell ha evidenciado su intensa preparación desde el inicio, con una férrea defensa en el área de Laura Ester. Las vallesanas se han avanzado gracias a un zurdazo de Gaby Szücs, replicado en el siguiente ataque por Rosaria Aiello en superioridad. El Sabadell ha engarzado entonces su primer gran parcial anotador del encuentro, escapándose con dos dianas en 25 segundos de Anni Espar, en jugadora de más, y de nuevo de Szücs. Con la portería bien defendida por Laura Ester, que ha iniciado su recital particular con dos chuts de Garibotti, Jenny Pareja ha firmado el 4-1 y el 5-1, de nuevo en pocos segundos. El conjunto vallesano empezaba a tomar una renta peligrosa, y un nervioso imperia ha recortado distancias gracias a una de sus mujeres franquicia, la húngara Rita Keszthelyi. Quedaban dos segundos de juego, y un exceso de confianza de la meta transalpina ha propiciado el 6-2 de Melissa Seidemann, que ha llegado sobre la bocina desde el centro de la piscina.
Con el 6-2, el Orizzonte Catania ha enlazado una manga inicial de 0-2 con las dianas de Garibotti y Keszthelyi, que han puesto a su equipo a sólo dos tantos (6-4). Jenny Pareja ha firmado su segundo de la tarde poco después, contrarrestado por Rita Keszthelyi dos ataques después, aunque un rus final de las vallesanas ha traído consigo el 8-5, obra de la capitana, Olga Doménech, que es el marcador con el que hemos alcanzado el medio tiempo.
En el inicio del tercer cuarto, el Sabadell ha cimentado su billete a la final. Tres tantos en tres minutos de Melissa Seidemann, Anni Espar y Maica Garcia, han dado a las locales un margen de 11-5. ¿Definitivo? Casi. Garibotti ha encontrado el palo antes de firmar el 11-6 en su segundo intento, y a partir de ese momento hemos disfrutado de la mejor versión de Laura Ester, que ha mantenido los cinco tantos de distancia con intervenciones de gran mérito. Anni Espar ha firmado sobre la bocina el 12-6, si bien los árbitros, que habían concedido el tanto en un primer momento, han acabado echándose atrás.
En los ocho minutos definitivos, un gol de Melissa Seidemann a 6´16" de la conclusión ha permitido al Sabadell doblar al Orizzonte (12-6), dejando el choque, ya sí, sentenciado. En la recta final, Vouliagmeni ha maquillado el marcador con dos tantos de Di Mario y uno, el cuarto, de la máxima goleadora del día, Keszhtely. El Sabadell ha firmado dos dianas de Maica García y una más de Judit Forca para cerrar el 15-9 definitivo, que sella la tercera presencia de las de Nani Guiu en una final de la Euroliga.

En la segunda semifinal, el Vouliagmeni ha conseguido llevarse el triunfo en un competido encuentro ante un luchador Imperia Mediterranea, que ha vendido muy cara su piel. Las jugadoras de Marco Capanna han dominado inicialmente el encuentro, llegando a alcanzar dos goles de renta y yéndose al descanso un tanto arriba (4-5). Tras el 4-6, obra de Giulia Emmolo desde los cinco metros, y el posterior 7-7 de Carla Carrega al límite del tercer cuarto, a las italianas se les han fundido los plomos en ataque, gracias en parte a la inspiración de la meta helena Eleni Kouvdou. En consecuencia, una manga de 2-0 de las griegas en los ocho minutos definitivos, obra de Kontogianni y Gerolymou, han sellado el 9-7 que brinda su pase a la gran final.
La jornada de sábado arrancará con el duelo italiano entre Orizzonte Catania e Imperia por el bronce a partir de las 19:45h. A las 21:15h, turno para la gran finalo entre CN Sabadell Astralpool y Vouliagmeni NC.

*****

Vouliagmeni faces defending champion in Euro League final

|Friday 11 April 2014, 22:35|Tim Hartog
































Sabadell and Vouliagmeni will battle for this year's first Euro League title. Reigning champions and Final Four hosts Sabadell wasted no time securing their spot in the final by holding off Orizzonte Catania in a re-match of the 2011 final where Sabadell won their first European trophy, on Friday ending up victorious 15-9 in the battle of European powerhouses. A furious 6-2 opening-quarter start had the hosts in the driver's seat right from the start while Catania struggled to gain rhythm and could not even think of making a comeback having to settle for the bronze medal match. The trio of Jennifer Pareja, Melissa Seidemann and centre forward Maica Garcia led Sabadell in scoring al netting a triple. Their opponent in the gold medal final on Saturday will be no stranger in European top water polo either. Greek champions Vouliagmeni, two-time Champions Cup winners, eliminated the second Italian team in the semi-finals, Mediterranea Imperia, after a superior second half and great fourth quarter where two unanswered goals decided the game, to win 9-7.

Euro League 2013-2014
Final Four

Semi-finals


Friday 11-04:

C.N. Sabadell (ESP) vs. Orizzonte Catania (ITA) 15-9 (6-2, 2-3, 3-1, 4-3)
Sabadell scorers: Jennifer Pareja 3, Melissa Seidemann 3, Maica Garcia 3, Gabriella Szücs 2, Anni Espar 2, Olga Domenech, Judith Forca.

Catania scorers: Rita Keszthelyi 4, Arianna Garibotti 2, Tania di Mario 2, Giulia Aiello.

Vouliagmeni NC (GRE) vs. Mediterranea Imperia (ITA) 9-7 (1-2, 3-3, 3-2, 2-0)
Vouliagmeni scorers: Antigoni Roumpesi 3, Angeliki Gerolymou 2, Stamatina Kontogianni 2, Ioanna Chydrioti, Christina Tsoukala.

Imperia scorers: Mercedes Stieber 2, Laura Drocco, Elisa Casanova, Anaid Ralat, Giulia Emmolo, Carla Carrega.

Final

Saturday 12-04:

21.15: C.N. Sabadell (ESP) vs. Vouliagmeni NC (GRE)

*****

Coppa Campioni: Sabadell-Orizzonte Catania 15-9

Domani catanesi contro Imperia per il terzo posto

Coppa Campioni: Sabadell-Orizzonte Catania 15-9
Il cammino dell’Orizzonte Catania in Coppa Campioni di pallanuoto femminile si ferma in semifinale, dove le catanesi vengono sconfitte da una fortissima Sabadell con il punteggio di 15-9.
Decisivo il 6-2 inflitto dalle spagnole nel primo tempo, anche se le rossazzurre avevano dato l’idea di poter tornare in partita dimezzando il divario in due occasioni e vincendo il secondo parziale per 3-2. Sabadell avanti anche nella terza e quarta frazione, vinte rispettivamente 3-1 e 4-3.
Miglior marcatrice delle catanesi è stata Rita Keszthelyi con quattro goal. Due reti a testa per Capitan Tania Di Mario ed Arianna Garibotti, una per Rosaria Aiello.
Questo il commento del coach dell’Orizzonte Catania al termine del match:“La sconfitta è meritata – dice Martina Miceli – e mi dispiace dire che non abbiamo fatto la grande partita che ci aspettavamo di giocare. Avevamo iniziato bene nei primi due minuti, ma purtroppo abbiamo sbagliato tanto soprattutto in difesa sin dall’inizio. Loro sono state superiori a noi ed è giusto ammettere che sono una squadra fortissima e collaudata in ogni reparto. Ho solo il rammarico legato alla nostra prestazione, perché secondo me non abbiamo dato il 100% e sapevamo che per vincere qua dovevamo fare la partita perfetta. In settimana la squadra mi era sembrata molto carica, ma purtroppo abbiamo subìto qualche goal in modo davvero elementare. Ovviamente, andando sotto contro una squadra del genere poi è difficile recuperare, anche se ad un certo punto ero tornata a crederci soprattutto quando nel secondo parziale eravamo arrivati a due-tre goal di distanza da loro, ma negli ultimi due tempi siamo tornate a far confusione. Peccato, perché pensavo ci fosse il clima giusto per giocare questa partita ma non abbiamo giocato come speravamo. Ho detto alle ragazze che abbiamo fatto una bella figuraccia, io per prima, ma se ognuno di noi riuscirà a farne tesoro credo che concluderemo questa stagione bene e con il sorriso”.
L’Orizzonte Catania giocherà la finale per il terzo e quarto posto domani, Sabato 12 Aprile 2014 alle ore 19:30, contro la Mediterranea Imperia.

*****

L'equip femení de waterpolo del Natació Sabadell disputarà la final de la Champions davant el Vouliagmeni


Les sabadellenques han derrotat (15-9) a l'Orizzonte mentre que el conjunt grec ha superat al Imperia a la segona semifinal (9-7) (Radio Sabadell)

L'equip femení de waterpolo del Natació Sabadell disputarà la final de la Champions davant el Vouliagmeni


Fotos de Jesus Arroyo

S'ha complert la lògica. L'equip femení de waterpolo del Natació Sabadell ha acceptat des del principi l'etiqueta de favorit en aquesta final a quatre de la Champions que avui s'ha disputat a la piscina de Can Llong. Un paper que avui han començat a complir les noies de 'Nani' Guiu al imposar-se a la primera semifinal de la competició (15-9) a l'Orizzonte di Catania, vuit vegades campió d'Europa i sense anar més lluny, l'equip que en aquesta mateixa piscina va perdre la final del 2011 contra el Natació Sabadell per 13 a 8. Les italianes s'han vist superades des del principi per les sabadellenques que han imposat un fort ritme i que han començat a agafar ràpidament avantatge en el marcador gràcies a l'encert de Gabi Szucs i Jennifer Pareja. Un parcial de 4 a 1 a l'equador del primer període deixava la semifinal encarrilada. Una diferència que encara ha estat superior al finalitzar el primer quart (6-2). La portera del conjunt italià no ha estat a l'alçada d'una semifinal de Champions i en aquest darrer xut de les sabadellenques, ha vist com Melissa Seidemann la nordamericana, li marcava un gol des del mig de la piscina i amb el marcador a 0. Aquest primer parcial ha fet mal a les jugadors de l'Orizzonte que han intentat refer-se en el segon quart. Liderades per l'hongaresa Kezthely l'Orizzonte ha entrat mínimament al partit (9-6) al descans.  
A la represa, les noies de 'Nani' Guiu no han donat temps a la reacció del rival. Melissa Seidemann ha estat clau en atac i en defensa i això ha servit perquè el Sabadell trenqués el partit (11-6) a l'equador del tercer període. Una diferència que ha fet baixar els braços definitivament al conjunt italià. Cada gol de l'Orizzonte era respost per Seidemann, Maica Garcia i fins i tot la jove Judith Forca s'ha apuntat al festival de les seves companyes. El darrer període ha estat un pur tràmit, amb 'Nani' Guiu reservant a les jugadores importants i donant minuts a les tres waterpolistes més joves de la plantilla, Noelia Mora, Marina Cordobés i la portera Cristina Terrado que ha completat la festa sabadellenca amb una aturada de gran mèrit en la darrera acció del partit i que ha servit perquè el 15 a 9 que mostrava el marcador no es mogués. Victòria imponent del Natació Sabadell Astralpool que ha marcat territori amb la resta d'equips. 
A la segona semifinal, el Vouliagmeni també ha imposat la lògica tot i que amb moltes més dificultats del que es podia pensar, davant un combatiu Mediterranea Imperia. Les italianes que debuten en una final a quatre han tirat d'il·lusió i ganes en els dos primers períodes (4-6). En aquest moment crític de partit, les gregues han començat a tirar d'experiència i saber escollir millor les seves opcions i això ha permès empatar el partit al final del tercer període (7-7). Una gran defensa del Vouliagmeni i els primers símptomes de debilitat física de les italianes han servit a les gregues per agafar una renda de dos gols (9-7) a manca de dos minuts, que ja no s'ha mogut fins el final. Així doncs, demà a les 19:30h els dos equips italians, Orizzonte i Imperia es veuran les cares a la final de consolació, mentre que a les 21:15h i en directe per Ràdio Sabadell, el Natació Sabadell Astralpool buscarà la tercera Champions de la seva història, la segona consecutiva, davant les gregues del Vouliagmeni. 

*****

WEB recomendada :


*****

“Tengo más muñeca que cuerpo”

Olga Doménech, capitana del CN Sabadell, habla sobre la final four europea en la que hoy se mide al Orizzonte Catania (El Pais)



Olga Doménech (Sabadell, 1988) es la capitana del CN Sabadell, que esta tarde abre el fuego de la final four europea de waterpolo femenino contra el potente equipo italiano del Orizzonte Catania (Teledeporte, 19.45 h). Estudiante de criminología, menuda y zurda, ha levantado 2 Copas de Europa, 8 ligas y 9 Copas. Lleva 12 años nadando en Can Llonch y sorprendentemente no juega en la selección.
Pregunta. ¿Qué le ha dado el waterpolo y el CN Sabadell?
Respuesta. Una familia, el Sabadell es mi otra casa. Me gustaba el agua y nadar y por eso empecé. El waterpolo significa equipo, ayuda en el agua, generosidad, valores que te ayudan a formarte como persona. Ante somos un equipo pero tenemos la suerte de que nos llevamos bien, aunque siempre hay piques, claro, como en toda familia.
P. Extraña que la capitana del dream-team del waterpolo femenino español no juegue en la selección que ha ganado el Mundial y es plata olímpica. ¿Tiene una razón?
R. No, no sé por qué. Estuve 2 días entrenando con ellas y no creo que se puede valorar si una jugadora es válida o no en tan poco tiempo. La rabia que tengo, entre comillas, es no haber tenido la oportunidad de ganarme el sitio. Solo eso. Pensé que no iba porque soy muy pequeña y tomé batidos, gané masa muscular, aumente de peso y… tampoco. Yo no creo que tenga que estar en el equipo nacional porque sí, pero como mínimo creo merecer la oportunidad de estar en la preselección, para demostrar si sirvo o saber al menos qué debo hacer para estar. Quiero pensar que no voy porque mi juego no gusta. Por mucho que la gente me diga que tengo nivel sé que no soy de las mejores pero no me han dado la oportunidad de ganármelo. También me dicen que es posible que como hay 6 jugadoras en la selección que son del Sabadell que alguna has de descartar porque si no sería toda la Selección del CN Sabadell. Yo lo que sé es que todas las que están lo merecen y me alegro de sus éxitos como si fueran míos. Sólo que me gustaría que me dieran la oportunidad de ganármelo.
P. ¿Y lo de que es rebelde?
R. En categorías inferiores decían que era bastante antinormativa, un poquito rebelde, pero no sabía ni donde estaba, tenía 15 años y no era muy consciente. Entrenaba, pero era un poco vaga y hay gente que piensa que quizá sea por eso, pero ahora soy otra, se por qué entreno, soy consciente de mis limitaciones, sé que he de trabajar más porque soy muy delgada, tengo más muñeca que cuerpo. Todas las que están se lo merecen, todas. Empiezo a perder la esperanza, pero seguiré intentándolo. Nunca he tirado la toalla y disfruto de éste deporte
P. ¿Se siente maldita?.

Lo de no ir a la selección es una espina. Empiezo a perder la esperanza, pero seguiré intentándolo”
R. Si, llevo muchos años trabajando para estar en lo más alto y ahora que se empieza a conseguir todo por lo que luchamos, no estoy. Bueno, estaba en la Picornell, claro, y lo celebré en la grada. Pero queda la espinita de no vivir un momento como este con el bañador puesto.
P. ¿Razona cómo ha llegado el waterpolo femenino a este nivel?
R. Creo que además de por la apuesta que se ha hecho, por la consciencia de las jugadoras. Cuando yo empecé todo era un poco más desestructurado. Cambiamos hábitos, nosotras las primeras y cogimos conciencia y empezamos a creer que podemos ganar. Recuerdo que la primera vez que salimos a Europa, fuimos a ver qué pasaba y nos pegaron unas palizas que no sabíamos ni por donde salir del agua. Poco a poco dejaron de ganarnos de 20 y vimos que podíamos, y eso nos ayudó a dar el empujón de coger responsabilidad y tomárnoslo en serio. Todas hemos tenido ganas de decir, hasta aquí, me voy, nunca vamos a llegar a nada pero mira, aquí estamos... No me veo haciendo otra cosa.
P. ¿Cómo mantienen la competitividad si en Liga se pasean?
R. Cuesta, la verdad. Ahí el trabajo de Nani [su entrenador] es súper importante. Nosotras siempre nos estamos quejando, siempre llorando aunque luego somos las primeras que nos ponemos a currar y lo damos todo pero siempre le lloramos buscando romper rutinas de entrenamientos. Especialmente después del mundial porque hubo un poquito de dispersión, por el tema de que la gente estaba muy liada, con entrevistas... de subidón, nos juntamos en Port Aventura, corriendo con karts… esas cosas que hacen grupo y que, normalmente, son más agradables que pasarnos tres horas entrenando
P. ¿Por qué dejó a Pili Peña levantar la Súpercopa en Rusia?
R. Primero, porque todas estaban de acuerdo y segundo, porque Pili es especial, mi apoyo número uno, la que más se preocupa por todas y especialmente por mí. Es la que me despierta y me levanta cuando me falta autoestima a nivel de juego, cuando ve que no lanzo como se, o que me falta defensa, ella siempre está ahí. Nunca la vimos lesionada y se rompió el tendón de la mano pero viajó con nosotras a Rusia porque es fundamental en el grupo. Cuando ganamos le dije, “Pili, ya que no has podido jugar, ¿te apetece levantar la copa?”. Me miró, se le empezaron a caer las lágrimas y me preguntó: “¿De verdad harías eso por mí?". ¡Y yo por Pili, hago eso y mucho más!.
P. ¿Están listas para ganar la tercera Copa de Europa? ¿Pesa jugar en casa?
R. Estamos listas para competir. Va a ser un partido duro, son un equipazo, pero lo vamos a pelear. Jugar en casa es un aliciente. La situación es muy distinta al año que ganamos la primera. Entonces nadie daba un duro por nosotros y ahora parece que todo lo que no sea ganar no vale. Pero esto es deporte y las italianas son muy buenas. De momento, el objetivo es llegar a la final.
******

Melissa Seidemann: El prodigio americano

  • Melissa Seidemann es la guinda de este 'dream team' (Mundo Deportivo)




Melissa Seidemann (23 años) es la única jugadora del CN Sabadell que no ha ganado aún la Euroliga, pero palmarés no le falta: campeona de la NCAA 2011 con Stanford, tres Ligas Mundiales, campeona olímpica en Londres... Es el gran refuerzo del club vallesano esta temporada, junto con el regreso de Anni Espar, y ha elevado a otro nivel a un equipo que ya tiene hechuras de 'dream team'.
Durante el Mundial de Barcelona del pasado verano, Nani Guiu buscaba una marcadora. Habló con el seleccionador estadounidense, Adam Krikorian, y éste le dijo que Melissa quedaba libre porque acababa de licenciarse en Psicologia. Habló con ella y llegaron a un acuerdo.
"Me sedujo la idea de probar un nuevo tipo de waterpolo –relata Seidemann–. No sabía si quedarme y hacer un postgrado o dar el salto a Europa. La motivación para venir fue 100% deportiva". Melissa, con un físico imponente (105 kgs.), es mucho más que una boya: puede dirigir, tiene un chut lejano extraordinario y nunca rehúye la responsabilidad.
"Es distinto a EE.UU., porque allí el campeonato es muy potente, con varios equipos muy buenos, y las plantillas son muy largas, de más de 20 jugadoras. Pero aquí tengo como compañeras a algunas de las mejores del mundo". Melissa, cuya familia vendrá a la Final Four, ha encajado muy bien en el equipo. "Me cuidan: me llevan a cenar, de paseo, de fiesta... ¿El idioma? Yo les hablo en inglés y ellas me responden en castellano, pero nos entendemos".

El CN Sabadell, a por la tercera Euroliga de waterpolo

  • Las de Nani Guiu, bicampeonas, disputan hoy y mañana en Can Llong la Final Four de la Euroliga

  • (Mundo Deportivo)


El equipo femenino de waterpolo del CN Sabadell trabaja durante todo el año para ponerse a verdadera prueba durante sólo dos días. Levantó la Copa de la Reina con una insultante comodidad y en la Liga ha ganado todos los partidos con un sonrojante promedio cercano a los 20 goles de diferencia.
Es el vigente campeón de Europa, hace más de dos años que no pierde un partido –el último verdugo fue el Vouliagmeni griego, en cuartos de la Champions de 2012– y encadena cerca de 110 triunfos consecutivos. Y ahora, por fin, se encuentra con el momento de la verdad, la Final Four de la Euroliga, que se disputa hoy y mañana en su casa de Can Llong.
Las de Nani Guiu afrontan uno de los pocos retos que no han cumplido aún: defender con éxito el máximo título continental. Campeonas en 2011 –también en Sabadell– y el pasado año, en Eger (Hungría), debutan hoy en 'semis' ante el Orizzonte Catania italiano (19.30 h.); el otro finalista saldrá del pulso entre el Vouliagmeni griego y el Mediterranea Imperia transalpino.
Con estas credenciales sería lógico pensar que el Sabadell es el gran favorito. Y así es. Confianza le sobra, pero no se permite ningún atisbo de realajación. "Es la Final Four más fuerte que recuerdo", asegura Jennifer Pareja, una idea a la que se abonan sus compañeras.
El Catania ha sido ocho veces campeón de Europa y cuenta entre sus filas con internacionales italianas como Di Mario o Garibotti, la húngara Keszthely y la española Blanca Gil. Imponente, pero nada que deba asustar a un equipo vallesano plagado de campeonas del mundo. "Sabemos lo que nos jugamos y reventamos de ganas de comenzar. Es para esto que entrenamos tanto", repite Jenni, la mejor jugadora del mundo.
Nani Guiu no ha dejado nada al azar y en las últimas semanas ha intensificado las rutinas de entrenamientos –a menudo con hombres– para dejar a sus pupilas afinadas como un Stradivarius. "La tensión es muy importante desdeel primer momento en una Final Four –explica Mati Ortiz–. Nani no quería que llegásemos relajadas y nos ha dado mucha caña, pero todas sabemos que es necesario".
El éxito vallesano no es casual: el Sabadell es el único club español que destina más presupuesto al waterpolo femenino que al masculino, en un cambio de tendencia hasta cierto punto revolucionario.
Las chicas no creen que el hecho de jugar en casa sea una presión añadida; al contrario. "A mí jugar en casa me motiva... pero si te digo la verdad, jugar fuera y que me griten también me pone", bromea la portera Laura Ester.
Dirigiendo esta orquesta de campeonas, un Nani Guiu que confía ciegamente en su equipo. "Han trabajado mucho, tienen el talento y las ganas. Ahora hay que jugar y será muy difícil, pero se han hecho las cosas bien", dice.


Blanca Gil, una odisea para volver a jugar


Blanca Gil es una de las estrellas del Catania italiano. La española ha pasado un calvario en los últimos años: superó un cáncer de útero en 2009 y más tarde se encontró con una sanción de dos años sin jugar en 2011 debido a un traspaso irregular entre Catania y Recco. Aprovechó para ser madre y ahora, con 29 años, vuelve a sentirse jugadora de waterpolo.

LA FINAL FOUR

EL PROGRAMA
Semifinales (hoy)
SABADELL (Esp)-Orizzonte Catania (Ita)--19.30 h
Vouliagmeni (Gre)-Imperia (Ita)--21.00 h
ÚLTIMOS CAMPEONES
Edición--Campeón----Finalista--Resul.
2013--SABADELL----Kirishi (Rus)--13-11
2012--Recco (Ita)----Vouliagmeni--8-7
2011--SABADELL----Catania (Ita)--13-8
2010--Vouliagmeni----Kirishi (Rus)--10-7
2009--Vouliagmeni----Catania (Ita)--12-9
2008--Catania (Ita)----Vouliagmeni--14-12
2007--Fiorentina (Ita)--Kirishi (Rus)--12-10
2006--Catania (Ita)----Kirishi (Rus)--14-11

*****

¡Arranca la Final Four! (directo TDP) (RFEN)


¡Arranca la Final Four! (directo TDP)

11/04/2014 - LLegó el gran día de la temporada para los cuatro mejores equipos de Europa, que se juegan todo un año completo de duros entrenamientos y sacrificios a cuatro partidos. Hoy arrancan las semifinales: el CN Sabadell Astralpool—Geymonat Orizzonte Catania, la reedición de la final de 2011, a las 19:30; a partir de las 21:00h se medirán Vouliagmeni y el debutante en esta fase de la competición, Mediterranea Imperia. Ambos encuentros podrán seguirse en directo por Teledeporte.
El CN Sabadell Astralpool se ha citado con todo su público esta tarde a las 19:30h, horario de inicio de la primera de las semifinales de la Final Four de la Euroliga. Delante, el que las vallesanas consideran el rival más duro de la competición: Orizzonte Catania, un conjunto reforzadísimo y que cuenta entre sus filas con algunas de las más destacadas jugadoras del continente, como Blanca Gil, Tania di Mario o Rita Keszhtely. El equipo de Nani Guiu ha focalizado su trabajado de estos días exclusivamente en este encuentro, sin llevar sus pensamientos más allá. Las italianas vienen de deshacerse en cuartos del Ugra ruso imponiéndose en ambos encuentros por 11-15 y 17-16.
La segunda semifinal arrancará a las 21:00h de la noche y medirá a Vouliagmeni con Imperia. Las jugadoras griegas, últimas vencedoras del CN Sabadell Astralpool en un encuentro oficial hace exactamente dos temporadas, vienen de doblegar al Kinef Kirishi ruso en la eliminatoria de cuartos más ajustada de la competición, decidida por un gol en el partido de vuelta (14-13). Las italianas, por su parte, se estrenan en una Final Four tras derrotar en cuartos al Florencia.
Ambos choques de semifinales serán ofrecidos en directo por Teledeporte. Puedes seguir todo lo que acontezca en la Final Four a través de la etiqueta de Twitter: #F4Sabadell

*****


10/04/2014

Final Four Coppa Campioni

Domani alle 19:30 c'è la semifinale Sabadell-Orizzonte Catania



Final Four Coppa Campioni
Uno dei momenti più importanti della stagione dell’Orizzonte Catania è finalmente arrivato e le catanesi sono pronte a giocarsi le proprie chances nel migliore dei modi.
Per le etnee infatti è la vigilia della Final Four di Coppa Campioni di Pallanuoto femminile, che si svolgerà domani e dopodomani a Sabadell (Spagna).
Le ragazze di Martina Miceli saranno impegnate in semifinale proprio contro le catalane campionesse in carica, con le quali c’è un conto in sospeso dopo la finalissima persa nel 2011 sempre contro la squadra di casa.
La sfida contro il Sabadell promette quindi grandi emozioni, ma le catanesi arrivano a questa sfida forti di una condizione psico-fisica positiva come spiega anche il coach dell'Orizzonte Catania: “Siamo davvero molto cariche e motivate – dice Martina Miceli – e non vediamo l’ora di giocare questa partita.Torniamo a disputare una Final Four a Sabadell a distanza di tre anni e in alcune di noi c’è sempre il ricordo di come finì la finalissima proprio contro le spagnole. I presupposti però sono totalmente diversi, perché allora partivamo da squadra favorita, mentre adesso partiamo da squadra affamata e con un umore completamente differente. Ci presentiamo e ragioniamo da semifinalista che vuole fare di tutto per arrivare fino in fondo e devo dire che sono molto fiduciosa perché vedo in tutte tensione, nervosismo e anche acidità al punto giusto. Di conseguenza vedo tutti i segnali necessari che deve dare una squadra che vuole fornire una grande prestazione e questo mi dà la consapevolezza che abbiamo preparato tutto nel migliore dei modi”.
La semifinale tra Orizzonte Catania e Sabadell si giocherà domani, Venerdì 11 Aprile 2014 alle ore 19:30, e verrà trasmessa in diretta su Rai Sport 1.
*****

La Final Four, una enseña de presente y futuro (RFEN)


La Final Four, una enseña de presente y futuro

10/04/2014 - La Casa Duran, en el corazón de Sabadell, ha acogido esta tarde la rueda de prensa oficial de la Final Four de la Euroliga Femenina, que arrancará mañana en Sabadell con cobertura televisiva récord. Durante la misma, la LEN ha desvelado que el logo de la competición será la nueva imagen de marca de la competición a partir del próximo año.
El acto ha estado presidido por el alcalde vallesano, Joan Carles Sánchez; el presidente del CN Sabadell, Miquel Torres; Marco Birri, como representante de la LEN, y Gianni Lonzi, actuando de delegado arbitral. En primer lugar, la máxima autoridad de la ciudad ha agradecido la confianza de la LEN en la ciudad y, en particular, en su club de referencia. Miquel Torres ha incidido al respecto en su parlamento, añadiendo: “Durante dos días seremos la imagen europea y mundial del waterpolo. Deseo suerte a todos los implicados y que, ante todo, premie el fair play y gocemos de encuentros competidos”.
Marco Birri, representante de la LEN, ha ligado la presente edición de la Final Four con el futuro inmediato de la competición a partir del año próximo: “Esta final es la primera piedra de un gran proyecto. Queremos iniciar una nueva manera de promover el waterpolo femenino, comunicando esta competición a modo de marca, igual que hemos hecho con la Champions masculina. El logo que estrenamos en Sabadell será el que identificará a la competición europea femenina a partir de 2014. Para incidir en ello vamos a disfrutar de una cobertura televisiva nunca antes alcanzada”. Lonzi incidía en este último apartado: "Esta competición debe ser el espejo del waterpolo en el mundo. Queremos demostrar que nuestro deporte puede ser aún más grande”.
Acto seguido han tomado la palabra los clubes asistentes, CN Sabadell Astralpool e Imperia. Se ha excusado la ausencia de Orizzonte Catania y Vouliagmeni, ya que se encontraban precisamente de camino a Sabadell. Nani Guiu, técnico del Sabadell, confiaba en las opciones de las suyas, aunque se sacudía favoritismos: “Hace tres años fuimos también los organizadores y conquistamos la competición. Pienso que esta Final Four reúne a los cuatro equipos más fuertes de Europa en este momento, y espero una competición muy igualada”. Maica García, una de las jugadoras franquicia del club vallesano, sintonizaba con la idea de su técnico: “Esperamos una competición con partidos intensos y en la que confiamos en dejar en buen lugar al waterpolo español y hacer disfrutar a la gente. Iremos a ganar, por descontado”.
La Final Four arrancará mañana a las 19:30h con la disputa de la semifinal entre CN Sabadell Astralpool y Orizzonte Catania. A las 21:15 se disputará la segunda, entre Imperia Mediterranea y Vouliagmeni. Ambos encuentros podrán seguirse en directo por Teledeporte.

FOTO: Los representantes de CN Sabadell e Imperia asistentes

*****

El Sabadell buscarà la seva tercera Lliga de Campions davant la seva afició (Mundo Deportivo)


Sabadell (Vallès Occidental), 10 abr. (EFE).- L'equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell afronta la final a quatre de la Lliga de Campions com clar favorit per conquistar el títol que estarà en joc a partir de demà a la piscina sabadellenc Carles Ibars.
Les jugadores que entrena Nani Guiu són les grans dominadores del waterpolo femení continental i la base principal de la selecció espanyola que va aconseguir la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Londres 2012 i la d'or en el Mundial de Barcelona de l'any passat.
A més, dos de les principals estrelles del Sabadell són Jennifer Pareja i Laura Ester, elegides recentment com les millors jugadora i portera del món, respectivament.
Per si això fora poc, la plantilla sabadellenca compta amb el reforç de dos grans estrelles mundials, com són Melissa Seidemann, campiona olímpica amb els Estats Units a Londres'2012, i Gabriella Szucs, internacional per Hongria que està considerada una de les quatre millors jugadores del món.
Totes elles arriben a aquesta gran cita de l'any en plena forma, acumulen 65 partits consecutius sense perdre i s'han conjurat per no desaprofitar la històrica oportunitat de conquistar davant la seva pròpia afició el seu tercer títol en la màxima competició continental, després dels aconseguits el 2011 i 2013.
La portera Laura Ester avisa que l'empresa no serà gens fàcil perquè "ja no existeix el factor sorpresa i tots els rivals ens tenen molt ben estudiades", el que li fa pronosticar que aquesta final a quatre serà "la més difícil de les tres" que el seu equip ha disputat en els últims quatre anys.
El primer escull a superar pel Sabadell serà el conjunt italià de l'Orizzonte Catània que, de la mateixa manera que les amfitriones, arriba invicte a aquesta fase final i, segons paraules del tècnic Nani Guiu, és un rival "veterà però amb carències" que intentaran aprofitar.
Aquesta primera semifinal entre catalanes i italianes es disputarà divendres (19.30 hores) a la piscina Carles Ibars, que tindrà el seu aforament de 1.500 aficionats complet amb l'esperança que l'equip català segelli el pas a la gran final de dissabte (21.15).
La segona semifinal d'aquesta final a quatre enfrontarà les transalpines de l'Imperia i les gregues del Vouliagmeni, divendres a les 21.00.

******

Presentada oficialment la final a quatre de la Champions femenina de waterpolo que es juga demà i dissabte a Can Llong


Natació Sabadell, Orizzonte di Catania, Vouliagmeni i Mediterranea Imperia són els quatre equips que opten al màxim títol continental. (Radio Sabadell)


Aquesta tarda a la Casa Duran de la nostra ciutat s'ha presentat la final a 4 de la Champions femenina de waterpolo. "Estem molt agraïts a la confiança de la LEN. Era un repte que teníem només classificar-nos per aquesta final a 4 i l'hem aconseguit gràcies a l'esforç de tots", ha reconegut el president del Natació Sabadell, Miquel Torres. El màxim dirigent de l'entitat ha estat acompanyat per l'alcalde Joan Carles Sánchez, el regidor d'esports, Josep Ayuso, diferents membres de la LEN i el president de la Federació Catalana de natació, Enric Bertran. El mateix Torres ha demanat un desig en la vessant esportiva. "Espero que es pugui veure un bon espectacle de waterpolo i evidentment que la Champions es quedi a Sabadell", ha expressat. Més o menys en la mateixa línia s'ha mostrat Maica Garcia, en el torn de preguntes a entrenadors i jugadores. "El nostre objectiu és oferir espectacle que la gent gaudeixi del waterpolo i que poguem seguir donant a conèixer aquest esport, i és clar, guanyar la Champions", ha reconegut la boia sabadellenca. No serà fàcil ja que els quatre equips que han arribat a aquesta final a quatre presenten un nivell molt alt. "Els quatre equips que estem aquí, ens ho mereixem i crec que tots quatre tenim molt bones plantilles i per tant espero que sigui una competició molt igualada", ha reconegut el tècnic de l'equip femení del Natació Sabadell 'Nani' Guiu. Demà arrenca la competició a Can Llong. La primera semifinal (19:30h) enfrontarà al Natació Sabadell i l'Orizzonte di Catania, i la podreu seguir en directe per Ràdio Sabadell. La segona semifinal (21:15h) la disputaran el Vouliagmeni grec i el Mediterranea Imperia. Dissabte amb els mateixos horaris es celebraran la final de consolació i la gran final de la Champions respectivament. 


*****




El gran espectacle del waterpolo Europeu a 

Sabadell (FCN)


 Al C.N.Sabadell ja ho tenen tot preparat per celebrar els partits de la Final Four de l'Eurolliga de waterpolo femení. El gran espectacle del waterpolo femení europeu es veurà el divendres i el dissabte a les Piscines Carles Ibars, Can Llong, de Sabadell. I l'espectacle no només serà la celebració d'aquesta grandíssima final, sino el fet que les amfitriones, l'equip femení de waterpolo, les jugadores de Nani Guiu, són les actuals campiones d'Europa i hauran de defensar el títol. 

Els partit començaran el divendres 11 d'abril a les 19.30 h entre el C.N.Sabadell i les italianes del Orizzonte i a les 21.00 h es jugarà l'encontre entre el Vougliameni grec i l'Imperia italià. Els equips vencedor jugaran dissabte 12 d'abril a les 21.15 h la final i els perdedors jugaran pel bronze a les 19.45 h . 

El C.N.Sabadell s'enfronta el divendres a un dels partitsmés importants de la temporada, perquè guanyar significarà està a la finalíssima de la màxima competició europea i poder defensar el títol de campiones d'Europa que van aconseguir l'any passat. El Sabadell i l'Orizzonte arriben a aquesta Final Four sense haver perdut cap encontre, ni en la fase eliminatòria ni en els quarts de final. Les catalanes van superar a quarts al Olympiacos per 9 a 10 i 8 a 6 i les italianes van superar als quarts al Ugra per 11 a 15 i 17 a 16. 
*****

El CN Sabadell, preparat per revalidar la Champions femenina de waterpolo

La piscina de Can Llong serà l'escenari, entre divendres i dissabte, de la Final a Quatre de la màxima competició continental (la Xarxa)



El CN Sabadell vol aixecar la seva tercera Copa d'Europa femenina de waterpolo. La primera la va guanyar al 2011, a Sabadell, la segona l'any passat a Hongria i ara novament organitza aquesta màxima cita de la disciplina. Divendres, a les 19.30h, primera semifinal: CN Sabadell - Orizzonte Catània italià. I a les 21.00h: Imperia italià-Vouliagmeni grec.

L'entenador del CN Sabadell, Nani Guiu, i la seva capitana, Olga Domènech han passat pels micròfons de La Xarxa de Comunicació Local. El tècnic ha lloat el seu equip: "Elles són conscients que estan fent història, que l'estan escribint, perquè han aconseguit allò que ningú havia aconseguit. Però tenen ganes de continuar, volen ser recordades com un equip que va fer les coses molt bé".
De la seva banda, la capitana del CN Sabadell adverteix, però, que "tenim una pressió afegida pel fet de jugar a casa i perquè ara, com a vigents campiones de la Champions, som el rival a batre. Haurem de donar la cara perquè som els favorits".

*****

Sabadell, a punto para su segunda Final Four (RFEN)


09/04/2014 - La ciudad de Sabadell inicia los últimos minutos de la cuenta atrás para la segunda Final a Cuatro de la máxima competición femenina. Tras la de 2011, cerrada con triunfo del equipo de la ciudad, esta nueva edición llega en plena época dorada y con máximas expectativas para ver al conjunto de Nani Guiu alzar su tercer cetro. Ya no quedan entradas para disfrutar de las dos jornadas.
Mismo escenario en busca del mismo resultado. El CN Sabadell Astralpool abandonará por dos días la tradicional ‘Bombonera’ de Can Llong para jugar la Final Four en la piscina adyacente de 50 metros, la misma en la que, en 2011, su primer equipo femenino se proclamó campeón de Europa por primera vez en su historia.
Tres años después, las protagonistas apuran sus últimos entrenamientos antes de este gran acontecimientos, que arrancarán mañana con la celebración de la rueda de prensa de la LEN mañana a las 17 horas en Casa Duran de Sabadell. El primer plato fuerte queda fijado para las 19:30 del viernes, momento en el que las actuales campeonas buscarán su billete para la final ante el Orizzonte Catania, el que fuera rival en la final de 2011 y al que derrotaron por 13-8. A partir de las 21:15, Vouliagmeni e Imperia decidirán el segundo pasaporte al encuentro más deseado, fijado para el sábado a las 21:15h. Con anterioridad se disputará el choque por el bronce.
El CN Sabadell Astralpool ha anunciado que las entradas para la Final Four se agotaron en tan sólo dos horas. Para quienes no dispongan de entrada, Teledeporte ofrecerá en directo los cuatro partidos.

*****

Les noies del CNS obren les portes de l'entrenament a tres dies de la Final Four de la Champions Cup de waterpolo

Accepten l'etiqueta de favorites i assumeixen que són el rival a batre de la final que divendres començarà a jugar-se la piscina de cinquanta de Can Llong (Radio Sabadell)

L'equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell (CNS) ha obert les portes de l'entrenament d'aquest matí als mitjans de comunicació. A tres dies de la Final Four de la Champions Cup, les noies de Nani Guiu han parlat de les sensacions que estan vivint abans de llençar-se a l'aigua aquest divendres (19:30h) per jugar la primera de les semifinals contra l'Orizzonte italià. D'un costat, l'emoció de tornar a jugar una final a casa, com ja ho van fer fa tres anys. En segon lloc, la responsabilitat de, com llavors, guanyar la Copa d'Europa davant la seva gent. I en tercer lloc, conscients que, a més de ser les vigents campiones de la màxima competició continental, ja no són la 'Ventafocs' de la final, com sí ho van ser en el 2011. Llavors el factor el factor sorpresa va jugar a favor de l'equip sabadellenc i el van saber aprofitar. Ara és tot el contrari. Tres anys després d'aquella primera final, les waterpolistes del Club són les grans favorites i el rival a batre pels altres tres equips d'aquest final a quatre. Les jugadores accepten el nou rol. "Els nostres èxits en aquests últims anys, sumats als de la selecció espanyola, fa que els equips ens tinguin moltes ganes. Només cal veure com s'han reforçat i com arribaran a Can Llong, sense a res a perdre i amb ganes de guanyar el Sabadell", ha assegurat la capitana Olga Domènech. 
La d'aquest cap de setmana serà la tercera Final Four per a les waterpolistes del CNS, i la segona consecutiva. Per a Laura Ester, designada recentment com millor portera del món, aquesta serà "la final més complicada de totes tres. Ara ja no són la sorpresa, ni aquell equip inexpert de fa tres anys. han passat moltes coses en aquest temps, totes bones, i els rivals ja ens tenen molt més estudiades". Això, però, segons Ester no significa que no estiguin preparades per afrontar el nou repte. "Tota la planificació de la nostra temporada gira al voltant d'Europa. Sabem que la Lliga i la resta de competicions domèstiques les tenim més a l'abast, per això ara és el nostre moment". Evidentment en el record del grup sempre hi ha la final del 2011, que com aquesta es va jugar a la piscina de cinquanta de Can Llong. Un factor que volen aprofitar. "Algú pot pensar que jugar a casa és una pressió afegida, però si ho posem en una balança ens ha d'afavorir i ho volem demostrar", ha indicat Domènech.  
No es pensa en la final
Tocarà demostrar-ho a partir de divendres, quan el CNS es jugarà el pas a la final de dissabte (21:15) contra l'Orizzonte italià. Segons el vestidor sabadellenc, el pitjor rival al qual es podien enfrontar. "Si mirem les característiques dels tres equips que han arribat a la final, les italianes són les més perilloses. S'han reforçat bé, amb gent experimentada i no ho posaran fàcil", ha dit Anni Espar. La jove waterpolista catalana, que es va perdre la final de l'any passat perquè es trobava estudiants als Estats Units, reconeix que té ganes de tornar a aixecar la copa. Una imatge que la capitana Domènech no vol visualitzar perquè "porta mala sort". No pensa en celebracions, i ni tan sols en la possible final de dissabte. "És inevitable no pensar quin rival ens podria anar millor en una hipotètica final. Crec, personalment, que seria bo el Vouliagmeni grec. Tot i això, aquí només es pensa en divendres. De fet, és l'únic partit que hem preparat. Per tant, primer a guanyar divendres i si després hem de pensar més enllà, ja ho farem", ha rematat la capitana del CNS. Cal recordar que tant la semifinal del CNS, com la final, sempre que sigui amb presència sabadellenca, es podran escoltar en directe a Ràdio Sabadell.  

Marta Recio: "El Natació Sabadell és favorit, però ara toca demostrar-ho i estic segura que ho faran"

La waterpolista del Sant Andreu va guanyar dues Champions durant la seva etapa al CNS. Ara analitza des de fora la Final Four que les seves excompanyes jugaran a Can Llong aquest cap de setmana 

La seva decisió de deixar el Club Natació Sabadell (CNS) el passat estiu no l'ha fet allunyar-se ni del seu exequip, ni de les seves excompanyes i amigues. Marta Recio, waterpolista del CN Sant Andreu, ha recordat a Ràdio Sabadell 94.6les dues finals de Champions Cup que va jugar i guanyar amb el Club. I de pas, ha analitzat com deuen estar vivint les noies de Nani Guiu aquestes hores prèvies a la Final Four que divendres i dissabte es jugarà a Can Llong. D'entrada, un escenari que obliga a recordar la final del 2011, jugada també a la piscina de cinquanta del CNS. "Van ser moltes emocions juntes. Jugar a casa, davant la nostra gent... va ser espectacular. Un somni fet realitat i, a més, vam acabar posant-li la cirereta al pastís amb el títol", ha dit Recio. Recorda que llavors eren novells, "no teníem experiència en finals tan importants i, segurament, van ser més les ganes, la il·lusió de guanyar". Ara és tot el contrari. El Sabadell és l'equip a batre per Orizzonte -rival a les semis-, Impèria i Vouliagmeni, els altres tres finalistes. Però ella no dubte de les seves companyes. "Surten com a favorites, però toca demostrar-ho dins de l'aigua. Estic segura que ho faran. Jo confio en elles i sé que aixecaran la tercera Champions". I és que després de la del 2011 va 'caure' la del 2013. Recio també va formar part de l'equip que va guanyar la Final Four d'Eger (Hongria) l'any passat. "Va ser diferent. Vam demostrar que també sabíem guanyar fora de casa. Tot i això, si no fos pel factor públic, continuo pensant que la primera, la del 2011, va ser més complicada que la de l'any passat", ha assenyalat.   
Primer la 'semi'
Tot i aquest punt de confiança, Recio avisa que no poden perdre de vista el potencial dels tres rivals que demà aterraran a Sabadell amb el mateix objectiu que les noies del CNS: guanyar la Champions Cup 2014. "Si han arribat fins aquí és perquè també s'ho mereixen. Tot i això, segueixo pensant que nosaltres som favorites. A més, els èxits que la selecció espanyola ha aconseguit darrerament també dóna galons. De fet, crec que tota la pressió és per els altres tres equips. Elles són les que volen demostrar que poden guanyar el CNS aquí, a casa seva". I en aquest sentit, Recio ha llençat un últim consell a les seves excompanyes: no pensar en la final de dissabte. "És inevitable no pensar en una hipotètica final, però s'ha d tocar de peus a terra i pensar primer en el partit de divendres. Després si guanyem, ja pensarem en dissabte, però sense divendres no hi ha dissabte, i això ho han de tenir molt clar", ha rematat.

La piscina de Can Llong es prepara per acollir la gran festa del waterpolo europeu femení

Com fa tres anys, la instal·lació del Club Natació Sabadell serà l'escenari de la Final Four de la Champions Cup femenina, la qual es disputarà entre divendres i dissabte d'aquesta setmana. Les noies del CNS busquen la seva tercera Copa d'Europa

Sabadell i el Club Natació Sabadell (CNS) es preparen per acollir aquest cap de setmana la Final Four de la Champions Cup de waterpolo femení, on les noies del CNS defensen el títol aconseguit l'any passat a la ciutat hongaresa d'Eger. De fet, l'equip que dirigeix Nani Guiu busca sumar la seva tercera Champions, i torna a fer-ho al mateix escenari on es va aconseguir fa tres anys la primera Copa d'Europa: la piscina coberta de cinquanta de Can Llong. Com al 2011, la instal·lació viurà les dues semifinals i la gran final, a més de la final de consolació per decidir el tercer i el quart lloc. "De nou, una oportunitat immillorable que molta gent de Sabadell descobreixi en viu aquest esport i pugui gaudir de veure en directe el millor equip que mai ha tingut la ciutat en tota la seva història esportiva", ha dit l'alcalde deSabadell, Joan Carles Sánchez. Per la seva part, Miquel Torres, president del CNS, s'ha mostrat satisfet de poder portar de nou a Sabadell una final de la màxima competició continental. "La LEN sempre ens va mostrar el seu interès perquè organitzéssim la Final Four i tan bon punt vam assegurar la presència del nostre equip a la final ens vam posar en marxa. No era fàcil, hi havia dues ciutat italianes que també volien organitzar-la, però finalment la final ja és aquí", ha indicat.   
La roda de premsa d'aquest migdia és el tret de sortida a cinc dies de molt waterpolo a Sabadell. Sense anar més lluny, el CNS ha organitzat per a demà un 'media day', en el qual es podrà seguir part d'una de les sessions d'entrenament de les noies de Guiu. Dijous (17h) tindrà lloc a la Casa Duran de Sabadell la roda de premsa oficial organitzada, en aquest cas, per la LEN. Una presentació formal en la qual participen entrenadors i jugadores dels quatre equips finalistes. I ja per divendres, primer el dinar oficial de la final, i al vespre les dues semifinals. A les 19:30h el CNS s'enfrontarà a l'Orizzonte italià, un partit que es podrà seguir en directe a Ràdio Sabadell. I a les 21h. Impèria i Vouliagmeni jugaran l'altra semi. Dissabte es jugarà la final de consolació (19:45h) i la final (21:15h). En cas que el CNS jugui aquesta final, el partit també es podrà seguir en directe a la RS946.    
Entrades exhaurides
El que no faltarà és l'ambient de les grans ocasions, tot i que, com també fa tres anys, la directiva del CNS ha decidit portar la final europea a la piscina coberta de cinquanta. És a dir, deixant de banda per dos dies la 'Bombonera, la piscina de 33, escenari habitual dels partits que juguen els equips del Club. Malgrat aquest canvi, Torres ha assenyalat que s'han exhaurit les entrades que divendres es van posar a disposició dels socis de l'entitat. "Després dels compromisos amb l'equip, el cos tècnic, integrants de la secció de waterpolo, autoritats i patrocinadors, vam decidir que les entrades estiguessin a l'abast dels nostres socis de manera gratuïta. Així ho vam fer, i la resposta va ser tan positiva que les entrades es van esgotar en un parell d'hores", ha dit. Tot i això, el president ha assegurat que "tan bon punt es vagin alliberant entrades dels diferents compromisos, ho comunicarem perquè les destinarem a complaure a alguns dels socis que, tot i el seu interès, s'han quedat sense entrades". Torres ha recordat que la piscina de Can Llong té una capacitat oficial de 1.100 espectadors.
******

Waterpolo

El CN Sabadell afronta amb optimisme la Final Four de la Lliga Europea femenina de waterpolo (TV3)




Aquest cap de setmana es disputa la final a quatre de la Lliga europea de waterpolo femení, amb el CN Sabadell com a principal favorit. De fet, les jugadores que entrena Nani Guiubuscaran revalidar el títol aconseguit l'any passat. I ho faran amb l'avantatge de jugar a casa perquè la seu de la Final Four són les instal·lacions de Can Llong del Club Natació Sabadell.
Les locals debutaran en semifinals contra l'Orizzonte Cataniaitalià aquest divendres (19.30 hores). L'altra semifinal enfronta el Vouliagmeni grec amb l'Imperia italià.
*****


Las waterpolistas del Sabadell huyen de favoritismos en la 'final four' (Mundo Deportivo)

Sabadell (Barcelona), 8 abr (EFE).- El equipo femenino de waterpolo del Club Natació Sabadell rechaza el papel de favorito con vistas a la 'final four' de la Euroliga que se jugará los días 11 y 12 en la ciudad catalana, según han reconocido hoy varias de sus jugadoras y su entrenador Nani Guiu.
Jennifer Pareja, la mejor waterpolista del mundo, ha confesado estar "con muchas ganas" ante esta cita, aunque ha afirmado que el Orizzonte, rival de su equipo en semifinales, es el "peor" que les podía tocar. "Son italianas e irán como siempre al límite. Son jugadoras muy buenas pero nosotras también", ha manifestado.
La capitana sabadellense, Olga Doménech, ha reconocido que, a diferencia de hace tres años cuando el Sabadell ganó la primera Champions, ahora hay "un poco de presión añadida", ya que pese a que parten como favoritas "hay que demostrarlo en la piscina" ante tres "grandes equipos que nos tienen muchas ganas después de ganarlos en las últimas temporadas tanto a nivel de club como de selección".
Por su parte, el entrenador, Nani Guiu, ha asegurado encontrarse "muy tranquilo" ante esta cita, argumentando que "el trabajo está hecho para no depender de la suerte", si bien ha pronosticado una semifinal "complicada" ante el Orizzonte del que espera "saber aprovechar sus carencias".
El Sabadell inaugurará la 'final four' el viernes 11 en la piscina Carles Ibars ante el Orizzonte Catania de Italia (19:30). La otra semifinal enfrentará a las italianas del Imperia y a las griegas del Vouliagmeni, quienes también buscarán el pase a la final del sábado 12 (21:15).EFE

*****



Sabadell acogerá el 11 y 12 de abril la Final Four de la Liga Europea de waterpolo femenino (El Periódico)

Las instalaciones de Can Llong del Club Natació Sabadell (CNS) acogerá el 11 y 12 de abril la Final Four de la Liga Europea de waterpolo femenino, donde el CNS buscará revalidar el título continental logrado en 2013 en Eger (Hungría) y en 2011 en Sabadell (Barcelona).
   En un comunicado este lunes, el ayuntamiento ha recordado que el equipo sabadellense cuenta en su palmarés con once Copas de la Reina, once Ligas, cinco Supercopas de España, una Supercopa de Europa y dos Copas de Europa.
   "Estamos frente al mejor equipo que ha tenido la ciudad en su historia. Tenemos una nueva oportunidad de ver este equipo en una de las competiciones más importantes, en un gran espectáculo al alcance de pocas ciudades", ha afirmado el alcalde del municipio, Joan Carles Sánchez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario