BIWPA

29 noviembre 2013

Supercopa de Europa femenina, 07/12/13

*****

Photos compilation :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201791874491152.1073741882.1010492327&type=1&l=66bd94c4ae

*****


*****

Full Game



*****
El 9 esportiu

Un any per emmarcar

El CN Sabadell obté la supercopa d'Europa i tanca el 2013 amb tots els títols posibles

L'equip de Guiu va tenir el control del joc, però la final es va resoldre amb un penal de Seidemann quan l'Izmailovo havia igualat el partit


El CN Sabadell va assolir a Moscou la supercopa d'Europa, el títol que li faltava per completar la col·lecció en un any per emmarcar. Fa dos anys, aquest trofeu se li va escapar a la pròrroga contra el Pro Recco (9-8), però ahir el grup de Nani Guiu no va fallar en la seva cita amb la història i a la mítica piscina Olimpiski de la capital russa va derrotar l'Izmailovo (9-10), que exercia d'amfitrió, per coronar un 2013 perfecte, amb la consecució de tots els títols possibles: la copa d'Europa, la lliga, la copa i la supercopa d'Espanya, i la copa de Catalunya. La generació daurada del waterpolo català, en aquest cas blasmat en les files del CN Sabadell, continua engrandint la seva llegenda en un curs on és el màxim favorit per tornar a aixecar la copa d'Europa, que seria la tercera en quatre temporades.

El CN Sabadell va dominar en tot moment el ritme del partit, però la sentència no va arribar fins a l'últim mig minut quan l'Izmailovo havia estat capaç de restablir l'equilibri amb els primers símptomes de defalliment vallesà. La nord-americana Melissa Seidemann va justificar plenament el seu fitxatge després de forçar i culminar un penal que acabaria atorgant la victòria i el títol a l'equip català. Va ser la dosi d'emoció i d'incertesa final en un partit en què les sabadellenques van arribar a comandar amb avantatges de fins a tres gols (1-4 i 6-9). El guió de la supercopa, però, tenia reservada el bany de la glòria final per al CN Sabadell i les ja habituals imatges del seu entrenador Nani Guiu i tot el seu cos tècnic celebrant-ho dins la piscina.

Melissa Seidemann es va erigir en la protagonista final del partit i també va ser l'encarregada d'inaugurar el marcador amb una de les seves especialitats, les canonades de llarga distància. El CN Sabadell va saber portar la final al seu terreny de joc i amb un ritme vertiginós es va avançar amb un parcial d'1-4, amb dianes de Pareja, la capitana Domènech i Maica Garcia.

L'Skif Izmailovo no estava disposat a exercir de convidat de pedra i abans del descans de la mitja part va retallar diferències (5-6) aprofitant una certa precipitació catalana. Pareja, tot i que va fallar un penal, ja havia signat la seva segona diana i la jove de 17 anys Judith Forca, amb la polivalent Pili Peña lesionada, va evidenciar que a l'equip hi ha una altra esquerrana de luxe. El conjunt de Guiu va superar aquest primer mal tràngol i va tornar a eixamplar les diferències amb un segon gol de Forca, de Seidemann, de penal, i d'Ortiz. Veronika Troshkina, la jugadora local més clarivident, va iniciar el camí de la remuntada moscovita, que a 2 minuts per al final va deixar el marcador amb un inquietant empat a 9. Mati Ortiz, una altra de les destacades, va recuperar una pilota miraculosa i va facilitar el camí de la victòria final en un 2013 per emmarcar.


SKIF IZMAILOVO: Ustyuhina, Antonova (1), Gerasimova, Rybakova, Borisova (2), Kiseleva, Bakhrameeva (1), Troshkina (3), Karpovich, Bogdanova (1), Badykshina, Grineva (1) i Berdnikova.
CN SABADELL ASTRALPOOL: Ester, Ortiz (1), Espar, Mora, Szücs, Pareja (2), Abellán, Garcia (1), Peña, Seidemann (3), Domènech (1), Forca (2) i Terrado.
PARCIALS: 2-4, 3-2, 2-3 i 2-1.
ÀRBITRES: Mauss i Golijanin. Onze exclusions per a l'Izmailovo: Borisova (3), Karpovich (2), Bogdanova (2), Badyksina i Grineva (3). Dotze per al CN Sabadell: Ortiz (2), Espar (2), Szücs (2), Pareja (3), Garcia (2) i Domènech.
COMENTARI: La capitana del CN Sabadell Olga Domènech va cedir el protagonisme a l'hora d'aixecar el trofeu de la supercopa d'Europa a la seva companya Pili Peña, que tot i està lesionada –es va trencar el canell esquerre en la fase preliminar de la lliga europea a Imperia– va constar en acta i va seguir la final des de la banqueta. Tot un detall i un exemple de la grandesa d'aquest equip.

És el primer títol important del curs, però en volem més i lluitarem per la lliga europea

Maica Garcia
boia del Cn sabadell astralpool


Ha estat un partit molt dur, però ara tenim més experiència que fa dos anys i per això hem aconseguit la victòria



La supercopa d'Europa és un títol que ens feia molta il·lusió

Nani Guiu
entrenador del cn sabadell astralpool


*****


Logran el único título que faltaba en sus vitrinas                                (Sport)                     

Las chicas del CN Sabadell, supercampeonas de Europa

Melissa Seidemann forzó un penalty que ella misma transformó a 35’’ del final (9-10)

¡Impresionante palmarés! Cuarenta y dos victorias consecutivas: veintiocho en Liga, tres en Copa de la Reina, nueve Champions, una Supercopa de España... Faltaba un título en las vitrinas del CN Sabadell Astrapol: la Supercopa de Europa. Pues bien, este sábado lo consiguió. Un gol de penalty de Melissa Seidamen in extremis –faltaban tan sólo 35 segundos para la conclusión del partido– le dio el triunfo el conjunto catalán ante el Izmailovo ruso (9-10), que jugaba en Moscú. De esta forma, el Sabadell se convirtió en el primer equipo femenino español que se alza con este galardón, engrosando de paso su leyenda. Ya tiene en su poder todos los títulos a los que puede aspirar un equipo de waterpolo en Europa.
El éxito del Sabadell es el éxito del waterpolo femenino español y, en general, de una generación de deportistas magnífica. Las chicas siguen en el camino del éxito. Ayer impusieron el ritmo desde el principio del partido pese a que las rusas jamás perdieron de vista a las vallesanas. Del posible 1-4 en los primeros ocho minutos de juego se pasó al 2-4 y del 4-6 al 5-6 en el descanso.
El equipo catalán se recompuso en el tercer parcial y logró en dos ocasiones su máxima ventaja (5-8 tras un penalty que transformó Melissa Seidemann y 6-9, de Mati Ortiz). Las rusas respiraron aliviadas a minuto y medio de la bocina, de nuevo gracias a Troshkina, de lejos, la más destacada del banco local.
En los ocho minutos definitivos, el físico fue decisivo. Pese a que las jugadores del Izmailovo parecían más cansadas, anotaron todas las ocasiones que tuvieron y con un parcial de 3-0 lograron la igualada a nueve goles. El Sabadell estaba contra las cuerdas. A falta de 35 segundos, Melissa Seidemann forzó un penalty, que ella misma se encargó de transformar para lograr el definitivo 9-10. El título ya era del Sabadell. 


*****

El Pais

El CN Sabadell gana la Supercopa de Europa

Las chicas de Nani Guiu vencen al Skif de Moscú (9-10) con un gol de penalti de Seidemann a 35 segundos del final

El waterpolo femenino español sigue haciendo historia. En la pileta olímpica de Moscú, las chicas del CN Sabadell han conseguido la primera Supercopa de Europa para un equipo español al derrotar al SKIF Izmailovo por 10 goles a 9 (2-4; 3-2; 2-3; 2-1).
El partido, que siempre fue dominado por el equipo catalán, se complicó en el último tramo, cuando las rusas encadenaron un parcial de 3-0, con el que se llegó a los últimos 44 segundos de partido con empate a 9, y sin Jennifer Pareja, mejor jugadora del último Mundial y recientemente escogida mejor del año en Europa, expulsada. Un penalti sobre la boya Maica García transformado por la norteamericana Seidemann, y una posterior defensa en inferioridad excelente, terminaron por darle a las chicas del Sabadell el único título que le faltaba a su palmarés.
El trofeo lo recogió Pili Peña, con el brazo izquierdo enyesado, motivo por el que no pudo nadar en la histórica final moscovita. Seidemann (3 goles, dos de penalti) Forca (2), Pareja(2), Doménech (1), García (1) y Ortiz (1), majestuosa en los dos últimos ataques de las rusas, firmaron los goles del partido para el imbatible equipo vallesano.
La victoria de las nadadoras que prepara Nani Guiu coincide con el aniversario del primer título europeo para el waterpolo español, conseguido por el equipo masculino del Club Natació Barcelona hace 32 años, al vencer en la final al equipo alemán del Spandau, con cinco goles de Joan Jane, bajo el liderazgo de un joven Manel Estiarte.
 
*****

El CN Sabadell logra la Supercopa femenina de waterpolo y completa su palmarés (RTVE.es)

  • El conjunto catalán se impone por 9-10 al Izmailovo ruso
  • Es el primer equipo español en alzarse con el título continental
 

El CN Sabadell Astralpool logró el único título que faltaba en sus vitrinas, la Supercopa de Europa de waterpolo femenino, al derrotar hoy en Moscú al Izmailovo ruso por 9-10.
Un gol de penalti de Melissa Seidemann a 35 segundos del final le dio el triunfo al equipo español en un partido que siempre tuvo bajo control pero que no pudo sentenciar hasta el final, informa la federación nacional de natación. El Sabadell logró así el último título que faltaba en sus vitrinas.
En la primera mitad el CN Sabadell conservó en todo momento el mando del encuentro, siempre por delante en el marcador y evidenciando una gran superioridad tanto en ataque (en igualdad y, especialmente, en superioridad) como en defensa.
Las jugadoras rusas recortaron distancia gracias a Vernonica Troshkina. Así, del posible 1-4 en los primeros ocho minutos de juego se pasó al 2-4, y del 4-6 al descanso, al definitivo 5-6 en el intermedio.
El conjunto vallesano se repuso en el tercer parcial, durante el que igualó en dos ocasiones su máxima ventaja (5-8 tras un penalti transformado por Melissa Seidemann, y 6-9, poco después, con un tanto de Mati Ortiz). Izmailovo recuperó terreno a minuto y medio de la bocina, de nuevo gracias a Troshkina, de lejos, la más destacada del banco local.
En los ocho minutos definitivos, el físico fue decisivo, y si las rusas parecían llegar algo más débiles, máxime si consideramos que ni uno ni otro bloque anotó en los primeros cuatro minutos de juego.

Penalti decisivo

Un tanto de Maria Borisova, combinado con una superioridad española fallida y una gran parada a lanzamiento de Anni Espar en las dos acciones siguientes, disparó la moral del conjunto moscovita. Anna Bogdanova transformó esas sensaciones en el temido empate a nueve a sólo dos minutos del final, rubricando una manga de 0-3 que ponía al Sabadell contra las cuerdas.
El ataque catalán no lograba engarzar sus opciones de anotar, y los errores en la selección del lanzamiento quemaron dos posibilidades más. Por fortuna, el desempeño defensivo de las vallesanas supo compensar, en parte, el déficit transitorio en ataque, y gracias precisamente a esta circunstancia empezó a gestarse la jugada que daría la victoria.
Fue en una gran recuperación de Mati Ortiz a 48" del final, momento que Nani Guiu aprovechó para reclamar tiempo muerto. En el siguiente ataque, Melissa Seidemann forzó un penalti que ella misma transformó en el 9-10. Quedaban 32", y las rusas dispusieron todavía de una acción en superioridad, que entre la defensa y Laura Ester desbarataron para llevar la copa a casa.
El Sabadell se convierte con ello en el primer conjunto femenino español que alza esta competición, engrosando de paso su leyenda, ya que sus vitrinas contienen ya todos los títulos a los que puede aspirar un equipo de waterpolo en Europa

*****

WATERPOLO - C.N.Sabadell supercampió d'Europa!! (FCN)

         
 
16:44 -  Siiiiiii, ho han fet de nou, les noies del Vallès han escrit una nova pàgina en la història del waterpolo català i espanyol. La Supercopa d'Europa descansarà a les vitrines del C.N.Sabadell després de vèncer per 9 a 10 al Skif Izmailovo de Moscú. Aquesta és la primera Supercopa d'Europa per un equip de waterpolo català i suposa el sisè títol de l'any pel C.N.Sabadell.

Les noies de Nani Guiu amb aquesta Supercopa d'Europa tanquen l'any perfecte amb 6 títols de 6: la lliga, la copa de reina, la Copa d'Europa, la Copa Catalunya, la Supercopa d'Espanya i la Supercopa d'Europa!!

Felicitats!!!


*****



*****
Sabadell wins Super Cup
www.waterpoloworld.com| Saturday 07 December 2013, 16:33 | Tim Hartog
 
© Dani Ballart
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Like the men's team of Crvena Zvezda the women of C.N. Sabadell from Spain have completed a dominant year with claiming the 2013 Super Cup Saturday in Moscow, Russia. Last year's LEN Trophy finalist SKIF Izmailovo came close but fell short 10-9 to the reigning Champions Cup champion. Sabadell had the better start going up 4-2 in the opening period before the sides went on to be close. The Russian 'home team' proved worthy opponents of the favorite Sabadell squad but could not force an upset as the Spanish women held on to pick up their fourth major trophy of the year after previous victories in the national cup, national league and Champions Cup last season. USA international Melissa Seidemann earned top scoring honours with three goals. Veronika Troshkina led the way for SKIF netting a triple as well. 

 2013 Super Cup
Moscow, Russia

Saturday 07-12:

C.N. Sabadell (ESP) vs. SKIF Izmailovo (RUS) 10-9 (4-2, 2-3, 3-2, 1-2)
Sabadell scorers: Melissa Seidemann 3, Jennifer Pareja 2, Judith Forca 2, Matilde Ortiz, Maica Garcia, Olga Domenech.

SKIF scorers: Veronika Troshkina 3, Maria Borisova 2, Diana Antonova, Nelli Bakhrameeva, Anna Bogdanova, Anna Grineva.

 

*****




*****

Mundo Deportivo

El Sabadell conquista la Supercopa de Europa femenina ante el Skif (9-10)

  • Las chicas de Nani Guiu consiguen en Moscú el único título que faltaba en su palmarés

El CN Sabadell se ha impuesto al Skif Izmailovo ruso por 9-10 conquistando en Moscú la Supercopa de Europa, el único título importante que faltaba en el palmarés del equipo que dirige Nani Guiu.


Las campeonas de Europa han dominado su partido contra el finalista de la última Copa LEN, que tomó la plaza que le correspondía al Sthurm ruso, vencedor de esta competición y que renunció a esta Supercopa.

Pese a un parcial inicial favorable de 1-4, las catalanas han acabado sufriendo. Con 5-6 al descanso, las rusas han conseguido el empate a 9, pero un gol de penalti de Melisa Seidemann en los últimos segundos ha ratificado el dominio del CN Sabadell.

Ficha técnica

9 - Skif CSP Zmailovo: Ustyuhina, Antonova (1), Gerasimova, Ryabova, Borisova (2), Kiseleva, Bakhrameeva (1), Troshkina (3), Karpovich, Bogdanova (1), Badykshina, Grineva (1) y Berdnikova.
10 - CN Sabadell: Laura Ester, Mati Ortiz (1), Anni Espar, Noelia Mora, Gabriela Szücs, Jennifer Pareja (2), Carla Abellán, Maica García (1), Mª Pilar Peña, Melissa Seidemann (3), Olga Domènech (1), Judith Forca (2) y Cristina  Terrado.

Árbitros: Marcela Mauss (Alemania) y Nenad Golijanin (Serbia)
Parciales: 2-4, 3-2, 2-3 y 2-1
Incidencias: Final de la Supercopa femenina de waterpolo disputada en Moscú (Rusia)

*****


     Foto C.N.Sabadell

*****

Radio Sabadell

L'equip femení del Natació Sabadell guanya la Supercopa d'Europa davant l'Skif Izmailovo (9-10)

Les sabadellenques aconsegueixen el darrer títol que els hi faltava gràcies a un gol de Melissa Seidemann de penal

Ho han tornat a fer. Aquestes noies són molt grans. L'equip femení de waterpolo del Natació Sabadell ha aconseguit ara fa uns minuts, la Supercopa d'Europa de waterpolo, després de guanyar per 9 a 10 al Skif Izmailovo rus en un partit vibrant i que s'ha decidit en els darrers segons. Un gol de Melissa Seidemann des del punt de penal a 30 segons pel final ha donat les noies d'or de l'entitat l'únic títol que li faltava al seu palmarès. Un partit que han tingut controlat en tot moment, però que s'ha complicat en el darrer quart en el qual l'Skif fins i tot ha arribat a empatar a 9 gols gràcies a un parcial de 3 a 0 entre el final del tercer i tot l'últim quart. Tot i la baixa de Pili Peña, les sabadellenques han pogut controlar el joc desorganitzat de les rússes i d'aquesta manera s'han tret l'espina de l'any 2011, quan van perdre la primera Supercopa d'Europa femenina contra el Pro-Recco italià.
El partit ha començat amb el Natació Sabadell més ficat en el partit. Un gol de Melissa Seidemann ha avançat a les de 'Nani' Guiu que en aquest primer període han arribat a guanyat per 1 a 4. Al final un gol de Troshkina, la millor waterpolista de l'Skif ha posat el 2 a 4 en el marcador. El segon quart ha estat per les rússes que han imposat el seu joc desorganitzat i anàrquic i han guanyat el parcial per 3 a 2. Un altre gol de Troshkina sobre la botzina ha deixat el 5 a 6 a l'electrònic que ho deixava tot obert per la represa. El tercer període ha tornat a ser per les noies de 'Nani' Guiu. Juidth Forca, que tot i la seva joventut ha disputat un gran partit i Melissa Seidemann han posat el 5 a 8 que semblava trencar l'enfrontament. Les rússes però han tornat a reaccionar i han mantingut les seves opcions al final del tercer quart amb el 7 a 9 al marcador. Aquest setè gol marcat per Troshkina ha donat pas a un parcial de 3-0 que ha permès a l'Skif empatar a 9 el partit a manca de dos minuts pel final de l'enfrontament. El Natació Sabadell ha passat els pitjors moments però ha tirat de defensa i ha esperat una genialitat per part d'algunes de les seves waterpolistes per decidir la Supercopa. I aquesta ha arribat gràcies a una acció individual de Melissa Seidemann, la nordamericana ha provocat penal i ella mateixa ha tranformat la pena màxima amb el 9 a 10 que deixava molt a prop del títol a les sabadellenques. En el darrer atac de les rússes, Laura Ester ha tornat a demostrar perquè és la millor portera del món i ha aturat el xut de l'Skif aconseguint la Supercopa d'Europa pel Natació Sabadell. Un equip que no perd des del mes de març de 2011 i que després de guanyar tots els títols possibles la temporada passada, aquest any ja en porta tres. Supercopa d'Espanya, Copa Catalunya i ara Supercopa d'Europa tancant el cercle victoriós d'un equip històric i que està posant al waterpolo espanyol al cim d'aquest esport.

Reaccions post partit
Un cop acabat el partit, ha arribat el moment d'aixecar la Supercopa d'Europa. Bonic gest de les sabadellenques que han deixat que fos la lesionada Pili Peña qui tingués aquest honor. "La Pili treballa molt i és clau per aquest equip. Ha estat una manera de fer-li veure que ella també és partícep d'aquest èxit i l'hem volgut recompensar així", ha manifestat Maica Garcia. La boia sabadellenca ha mostrat la seva alegria. "Estem molt contentes i ho celebrarem com toca perquè és l'únic títol que ens faltava", ha assenyalat. Una Supercopa d'Europa que dóna forces a les de 'Nani' Guiu per seguir treballant per augmentar la història. "Era l'únic títol que ens faltava i ara volem més. Anem a per la Champions", ha afegit una Maica Garcia, que amb poc més de 20 anys acumula un palmarès espectacular.

*****

¡¡Supercampeonas de Europa!! (RFEN)


07/12/2013 - El CN Sabadell Astralpool ha derrotado al Izmailovo ruso por 9—10 en la Supercopa de Europa, disputada esta tarde en Moscú. Un gol de penalti de Melissa Seidemann a 35" de la conclusión ha sellado la victoria en un encuentro que dominaron desde el inicio pero que sus rivales estuvieron cerca de certificar en la recta final. El conjunto español se hace con ello con el último título que faltaba en sus vitrinas.
La primera mitad del choque ofreció sensaciones contrapuestas. El CN Sabadell conservó en todo momento el mando del encuentro, siempre por delante en el marcador y evidenciando una gran superioridad tanto en ataque (en igualdad y, especialmente, en superioridad) como en defensa. El punto negro de los dos primeros períodos de juego fueron las sensaciones de descontrol y precipitación en momentos puntuales y, especialmente, la recta final de los cuartos, que finalizaron casi como si de un calco se tratase, viendo como las rusas recortaban distancia gracias a Vernonica Troshkina. Así, del posible 1-4 en los primeros ocho minutos de juego se pasó al 2-4, y del 4-6 al descanso, al definitivo 5-6 en el intermedio.
El conjunto vallesano le dio la vuelta a esta tónica en el tercer parcial, durante el que igualó en dos ocasiones su máxima ventaja (5-8 tras un penalti transformado por Melissa Seidemann, y 6-9, poco después, con un tanto de Mati Ortiz). Izmailovo recuperó terreno a minuto y medio de la bocina, de nuevo gracias a Troshkina, de lejos, la más destacada del banco local.
En los ocho minutos definitivos, el físico empezó a jugar su papel en este partido. Las rusas parecían llegar algo más débiles, máxime si consideramos que ni uno ni otro bloque anotó en los primeros cuatro minutos de juego. Llegado este punto, un tanto de Maria Borisova, combinado con una superioridad española errada y una gran parada a lanzamiento de Anni Espar en las dos acciones siguientes, disparó la moral del conjunto moscovita. Anna Bogdanova transformó esas sensaciones en el temido empate a nueve a sólo dos minutos del final, rubricando una manga de 0-3 que ponía al Sabadell contra las cuerdas.
El ataque catalán no lograba engarzar sus opciones de anotar, y los errores en la selección del lanzamiento quemaron dos posibilidades más. Por fortuna, el desempeño defensivo de las vallesanas supo compensar, en parte, el déficit transitorio en ataque, y gracias precisamente a esta circunstancia empezó a gestarse la jugada que daría la victoria. Fue en una gran recuperación de Mati Ortiz a 48" del final, momento que Nani Guiu aprovechó para reclamar tiempo muerto. En el siguiente ataque, Melissa Seidemann forzó un penalti que ella misma transformó en el 9-10. Quedaban 32", y las rusas dispusieron todavía de una acción en superioridad, que entre la defensa y Laura Ester desbarataron para llevar la copa a casa. Una copa que, por cierto, recogió la lesionada Pili Peña en un excelente de la plantilla vallesana.
El Sabadell se convierte con ello en el primer conjunto femenino español que alza esta competición, engrosando de paso su leyenda, ya que sus vitrinas contienen ya todos los títulos a los que puede aspirar un equipo de waterpolo en Europa. A su regreso de Moscú, las jugadoras disfrutarán de unos merecidos días de descanso antes de retomar la competición liguera el próximo 14 de diciembre.

*****

Mundo Deportivo

El Sabadell, a por el título que le falta

  • Es favorito hoy (15 h./TDP) en la Supercopa de Europa ante el Izmailovo, a partido único en Moscú

Laura Ester, portera del CN Sabadell y la selección española / FOTO: FABRICE COFFRINI - AFP

David Llorens 07/12/2013 02:33
Vigente campeón de Liga y Copa, así como de la Champions Cup, la máxima competición continental, el equipo femenino del CN Sabadell disputará hoy (15 h./Teledeporte) la Supercopa de Europa de waterpolo, único título que falta en sus repletas vitrinas, en Moscú ante el Skif Izmailovo ruso. Pese a jugarse el trofeo en cancha ajena, las de Nani Guiu son netamente favoritas, porque su rival no es un conjunto de primera línea. De hecho, el Izmailovo es un plato de repuesto porque quien debía disputar por derecho la Supercopa -que opone a los campeones de Champions Cup y LEN Trophy- era el Sthurm, también ruso, que renunció; así, su plaza la ocupó el finalista de la Copa LEN.
La temporada del Sabadell está siendo de momento inmaculada, con pleno de victorias, algunas de ellas escandalosamente abultadas, en todas las competiciones, tanto domésticas como continentales. Comandadas por las recientemente designadas dos mejores jugadoras de Europa, Jennifer Pareja y la portera Laura Ester, su plantilla es larga, compensada y repleta de calidad, y no han perdido el hambre ni el compromiso pese a tachonar su trayectoria con constantes triunfos.
Esta vez Nani Guiu no podrá disponer de una de sus piezas clave, la zurda Pili Peña, que causa baja durante dos meses por una rotura parcial de ligamentos. Pese a ello, el peso específico de campeonas del mundo como Anni Espar, Maica García o Mati Ortiz, la experiencia de la capitana Olga Domènech o la contrastada clase de sus refuerzos extranjeros, la húngara Gaby Szucs y la boya estadounidense Melissa Seidemann, hacen que las apuestas se inclinen claramente a favor de las visitantes.
El Izmailovo tendrá casi como único argumento el hecho de jugar ante su público, porque ni siquiera es uno de los dos 'grandes' de la Liga de su país, un pastel que se reparten el Sthurm y el Uralochka, que aglutinan al núcleo duro de la poderosa selección rusa. El Sabadell ya disputó la Supercopa en 2011, cayendo entonces ante el Recco italiano.

*****
Piscina Olímpica Moscú '80. Capacidad 7.000 espectadores.
 Una piscina a la altura de la gran final continental.
A las 15h en Teledeporte, Super Cup entre CNS-Izmailovo. (Dani Ballart)


*****



*****

Anni Espar: “La Supercopa d’Europa va ser un dels motius de quedar-me”
 
Dani Pajuelo 



Entrevista Anni Espar

Entrevista a Anni Espar, campiona del món i subcampiona olímpica amb la selecció espanyola i doble campiona d'Europa amb el CN Sabadell Astralpool. La jugadora barcelonina reflexiona sobre els reptes europeus del seu club i l'experiència de jugar als Estats Units la temporada passada.


Fa uns dies vaig poder entrevistar una de les millors jugadores de waterpolo a un escenari únic: les piscines Bernat Picornell. L’Anni Espar va valorar molt positivament l’experiència de jugar una temporada als Estats Units, però després de donar-hi moltes voltes va decidir tornar per motius personals i esportius al CN Sabadell Astralpool. Un dels factors decisius a l’hora de prendre aquesta decisió va ser el partit que es disputarà demà a les 14.55 a Moscú: la final de la Supercopa d’Europa. Des d’aquí aprofito per enviar-li tots els ànims a ella i a l’equipàs entrenat pel Nani Guiu. Guanyar l’Skif CSP Izmailovo seria la cirereta per l’equip vallesà, que ho ha guanyat tot en aquest 2013.

*****

El Sabadell, a por el único título que le falta (RFEN)

El Sabadell, a por el único título que le falta

06/12/2013 - El CN Sabadell Astralpool luchará mañana a las 18h en Moscú (las 15h en España) contra el Skif—CSP Izmailovo ruso por la Supercopa de Europa, único título que queda por llenar en las henchidas vitrinas del conjunto español. El presente es el segundo intento de las españolas, tras caer en 2012 ante el Pro Recco. El partido podrá seguirse en directo por Teledeporte desde las 14:55h.
Un conjunto moscovita que juega en casa será el obstáculo del Sabadell para convertirse en el rey del waterpolo europeo. El club español lo ha ganado casi todo a nivel global. Casi todo porque todavía le resta un título, la Supercopa de Europa.
El reto no será pequeño, ya que las vallesanas acumulan un importante kilometraje ya a estas alturas de año entre encuentros de liga, Euroliga y Selección. "Pero esto no nos resta ilusión. Saldremos a por todas", apostillaba Maica García a los micrófonos de Ràdio Sabadell.
El Skif-CSP Izmailovo llega a este torneo como finalista de la LEN Euro Cup. El campeón de este torneo, el Shturm Roza, decidió entonar la retirada, dejando a las moscovitas el reto de opositar a la victoria. El Sabadell, más que habituado a jugar contra Kinef Kirishi o Uralochka, no se ha enfrentado jamás a este equipo, lo que complicará un tanto las cosas, especialmente en el tramo inicial del choque. En todo caso, la apuesta de Nani Guiu será el habitual juego veloz y a la contra que tan buen resultado le ha dado frente a conjuntos rusos.
El Sabadell cuenta con todos sus efectivos para este choque, salvo Pili Peña, lesionada en una mano en el choque contra el Uralochka de la fase previa de Champions y a la que le restan dos meses de recuperación.
El partido arrancará a las 15:00 en España y lo retransmitirá en directo Teledeporte.


WATERPOLO SUPERCOPA - El C.N.Sabadell femení a la conquista de la 1a Supercopa (FCN)


C.N.Sabadell, campió d'Europa 2013
 
17:15 -  L'equip català de waterpolo i actual campió d'Europa, el C.N.Sabadell, jugarà aquest dissabte 7 de desembre la Supercopa d'Europa. Les del vallès s'enfrontaran al Skif CSP Izmailovo rus i el partit es jugarà a Moscú. L'encontre es podrà veure en directe a partir de les 15h per TELEDEPORTE.

Les jugadores de Nani Guiu és la segona vegada que juguen aquest partit.L'any 2011 i després de proclamar-se campiones d'Europa,  per primera vegada,  van jugar la Supercopa contra el Prorecco italià. El partit va acabar amb derrota per la mínima pel C.N.Sabadell, 9 a 8. Amb el partit de dissabte les  catalanes tenen de nou una oportunitat per escriure un altre pàgina de la història i aconseguir la primera Supercopa d'Europa de waterpolo femení.

*****

El Natació Sabadell recupera el lideratge de la Divisió d'Honor Femenina abans de disputar la Supercopa d'Europa (Radio Sabadell)

L'equip de Nani Guiu supera en el partit que tenien ajornat el Sant Andreu per 5-16. És l'última cita de les sabadellenques abans d'enfrontar-se dissabte a l'Skif Izmailovo rus a Moscou.

Per la via ràpida. Un parcial inicial de 2-6 va permetre el Natació Sabadell guanyar amb comoditat el partit que tenia aplaçat contra el Sant Andreu (6-15) i recuperar així el lideratge de la Divisió d'Honor Femenina. Un partit que no arribava en el millor moment, en plena preparació per a la Supercopa d'Europa que jugaran dissabte a Moscou, però que al final va servir fins i tot per donar rodatge a les menys habituals. “El Nani ja ens va demanar marxar el més ràpid possible al marcador per poder tenir un partit tranquil, que les joves tinguessin minuts i nosaltres descans”, explica la boia de l'equip, Maica García. Les noies d'or del Club acumulen molts quilòmetres i molts minuts jugats en els últims partits, i com diu la waterpolista sabadellenca, aquesta no és la millor manera d'afrontar una final: “Portem dues setmanes d'un cantó cap a l'altre entre la selecció i el club. És cert que no arribem en el nostre millor moment de forma per això, però igualment anirem a per totes”.
Superat el partit contra el Sant Andreu, el Sabadell ultima els darrers detalls abans de viatjar demà en direcció a Rússia. Campiones de lliga, Copa i Champions a nivell de clubs, i moltes d'elles campiones mundials i medallistes olímpiques amb la selecció, la Supercopa d'Europa és l'únic títol gran que encara se li resisteix a l'equip, i per això, viatgen a Moscou amb un plus d'il·lusió: “És un títol que encara ens falta. Ja el vam perdre de manera molt injusta fa dos anys, i ara volem gaudir-lo i no deixar-lo escapar com en aquell moment”.
Davant, les noies entrenades per Nani Guiu tindran l'Skif Izmailovo, subcampió de la LEN Trophy i que disputarà aquesta Supercopa d'Europa per la retirada de l'Shturm 2002. Les russes tenen sis lligues al seu palmarès, però fa una dècada que no en guanyen cap, ja que des d'aleshores s'han repartit el títol l'Uralochka Zlatoust i el Kinef Kirishi. El Natació Sabadell s'ha enfrontat precisament a aquests dos clubs en diferents ocasions les últimes temporades, però mai encara contra l'Skif Izmailovo. Per això, Maica García admet que serà una sorpresa el que es trobaran: “No les coneixem gaire perquè no hem jugat mai contra elles ni sabem quines jugadores tenen, però és un equip rus, i això vol dir sempre que jugaran amb velocitat i buscant nedar al contraatac. Ja vam guanyar l'Uralochka a la fase de grups de la Champions, i hem d'anar ara amb la mateixa mentalitat”. Una Supercopa d'Europa que començarà a Moscou dissabte a les 15h hora sabadellenca.

*****

Teledeporte ofrecerá la Supercopa de Europa Fem. (RFEN)

Teledeporte ofrecerá la Supercopa de Europa Fem.

05/12/2013 - Aunque las Ligas de waterpolo descansan este fin de semana, el CN Sabadell Astralpool será el gran protagonista el sábado con la disputa de la Supercopa de Europa en Moscú ante el Skif CSP Izmailovo ruso. Teledeporte ofrecerá en directo este partido desde las 14:55h, evidenciando el compromiso de la cadena con el mejor waterpolo europeo. Joan Carles García volverá a estar al frente de la retransmisión.
Comunicación RFEN. Foto: Mati Ortiz (CN Sabadell) / RFEN

*****

 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario