BIWPA

11 diciembre 2011

Croatia Cup Jug 7-15 Mladost Resumen de Prensa&Videos





*****


Određeni suci za Zadar (CROWaterpolo)
Utorak, 29 Studeni 2011 18:31
radicevicPovjerenstvo za natjecanje HVS-a objavilo je listu sudaca koji će dijeliti pravdu na predstojećem finalnom turniru Kupa Hrvatske koji se održava 10. i 11. prosinca 2011. u Zadru. Na listi je osam hrvatskih međunarodnih sudaca i to:
Dragan Štampalija (Šibenik),
Miroslav Vlašić (Zagreb),
Mladen Rak (Dubrovnik),
Albert Brala (Rijeka),
Nenad Periš (Split),
Andrej Franulović (Rijeka),
Vlaho Radičević (Dubrovnik i
Maro Savinović (Dubrovnik).
Ažurirano ( Utorak, 29 Studeni 2011 18:34 )



*****

Mladost obranila naslov (CROWaterpolo)
Nedjelja, 11 Prosinac 2011 16:14
mladost_kupKup je naš pjevali su igrači zagrebačke Mladosti u Višnjiku nakon završetka finalne utakmice Kupa Hrvatskae. Žapci su obranili naslov pobjednika, osvojenog prošle godine na ovom istom bazenu, protiv svog vječitog rivala dubrovačkog Juga. Pobjedili su Zagrepčani vrlo uvjerljivo, nadigravši Dubrovačne u svim segmentima igre, toliko da je na trenutke Fatovićeva momčad izgledala izgubljeno. Očito je da je jučerašnja utakmica protiv Primorja ostavila traga na igračima Juga, jer jednostavno nisu imali snage niti svježine odigrati još jednu utakmicu na viskoj razini, što niti malo ne umanjuje više nego zasluženu pobjedu Zagrepčana.

Trener Kobeščak odlično je pripremio utakmicu, igrači su u svakom trenutku znali što im je za činit, Udovičić je dirigirao obranom, a u napadu za Radua nije bilo rješenja. Držao se Jug sve do početka druge četvrtine kada je Mladost iz egala (4:4), do kraja četvrtine uspjela pobjeći na 9:5. Od toga trenutka Dubrovačana više nije bilo u igri, Mladosti je ulazilo sve što su zamislili tako da je pobjednik ove utakmice bio riješen puno prije posljednje sirene. Bilo je samo pitanje s koliko će razlike Zagrepčani dobiti ovu utakmicu. Mladostaši su kažnjavali sve greške jugaša tako da su na kraju gospari doživjeli totalni potop.

Velika pobjeda koja će se dugo pamtiti jer bi trebalo dobro kopati po arhivi za vidjeti kada je Mladost pobjedila Juga s ovako uvjerljivim rezultatom.

J U G CO
7
15
HAVK MLADOST
Trener: Elvis Fatović(3:4, 2:5, 2:4, 0:2) Trener: Vjeko Kobeščak






Vićan (7 obrana), Vranješ, Sutić, Janović 1, Joković 1, Pavlović, Marković 3, Bušlje, Karač, Dobud 1, Macan, Obradović 1, Perčinić , Goreta.


Pavić (9 obrana), Radu 4, I. Milaković, Letica 2, Pavičić, Gagulić, Udovičić 2, K. Milaković 2, Bebić, Perić, Hinić 1, Mallarach 2, Bukić, Vukičević 2.





Igrač više: 6/16 Igrač više: 6/11
Peterci: - Peterci: -





Suci: Dragan Štampalija, Andrej Franulović



WATERPOLO (RFEN)

Blai Mallarach alza la Copa de Croacia

11/12/2011 - El jugador del Mladost de Zagreb, Blai Mallarach, se ha alzado con el triunfo en la Copa de Croacia de waterpolo tras derrotar al Jug Dubrovnik en la final. El catalán ha contribuido con dos tantos al triunfo de su equipo por un claro 15—7. El otro español en la fase final de este torneo, Xavi Garcia, que juega en el Primorje Rijeka, cayó eliminado ayer en las semifinales.

Sensacional torneo completado por nuestros dos representantes en la liga croata. En su primera semifinal, el Primorje Rijeka de Xavi García sucumbió en los penaltis ante el Jug Dubrovnik (17-18), encuentro en el que el jugador barcelonés anotó un gol. El Mladost Zagreb de Blai Mallarach, por su parte, se deshizo con comodidad del Jadran Split por 15-7 con dos tantos del catalán.

En la final, el Mladost repitió tanteo frente al Jug Dubrovnik (15-7). Blai Mallarach anotó dos dianas más antes de alzar su primera copa croata, nuevo título en su palmarés y que encadena con la Copa del Rey lograda el año pasado en el CN Barcelona.



**********

12/11/2011 - Tim Hartog ( Waterpolo-World )
Mladost wins Croatian national Cup

Cosmin Radu has been a major force for Mladost so far this season
Foto: Wolfgang Philipps
Title holder Mladost Zagreb has won the Croatian Cup on Sunday defeating the little favorite Jug Dubrovnik 7-15 in the Final. The game was tied until 4-4 where after Mladost walked out to a 4-7 lead through Cosmin Radu and Blai Mallerach (2) goals. Jug was unable to climb back in the rest of the game. Romania centre forward Cosmin Radu earned top scoring honours with four goals for Mladost while Pavo Markovic netted three for Jug.

Croatian Cup 2011-2012

Final


Jug CO Dobrovnik - HAVK Mladost Zagreb 7-15 (3-4, 2-5, 2-4, 0-2)

Goals Jug: Pavo Markovic 3, Nikola Janovic, Maro Jokovic, Niksa Dobud, Paolo Obradovic.

Goals Mladost: Cosmin Radu 4, Vanja Udovicic 2, Boris Letica 2, Kristijan Milakovic 2, Blai Mallerach 2, Ante Vukicevic 2, Igor Hinic.





Jug pobjednik u ruletu peteraca (CroWaterpolo)
Subota, 10 Prosinac 2011 21:02
dadoNakon što su preokrenuli vodstvo Primorja iz prve četvrtine, igrači Juga su vodili cijelu utakmicu, na otvaranju treće četvrtine čak i sa 3 pogotka razlike. No, kao i utakmicama finala prvenstva Hrvatske iz prošle sezone, Primorje se stalno vraćalo i održavali neizvjesnost. Uspjeli su izjednačiti na 9:9, ući u produžetke u kojima nije bilo golova niti na jednoj strani, ali na kraju su izgubili u izvođenju peteraca. Pobjednika smo dobili tek u 9. seriji kada je promašio Franković, zapravo obranio je Perčinić koji je stao na gol baš uoči tog odlučujućeg šuta Frankovića.

Bil je to napeta utakmica sa puno isključenja u plivanju ili proplivavanju. U prvoj četvrtini Primorje je povelo sa 2:1, oba puta su gol postigli sa igračem više. Jednom je precizan bio Paškvalin sa stative, a drugi put Garcia. Za Jug je strijelac bio Joković iz kontre.
Preokret Juga u drugoj četvrtini pokreće Joković golom iz faula sa 8-9 metara. Pliskom je svladao Radića u prvi kut pri samom isteku napada. Jug u vodstvo od 2:3 dovodi Tiho Vranješ, točno u trenutku povratka suparničkog igrača, kada je pogodio iz desnog krila. Frano Vićan je odlično skinuo Frankovićev pokušaj iz kontre u prvi kut i spriječio izjednačenje, ali to nije mogao napraviti u sljedećem napadu jer je šut Denesa Varge iz lijevog krila sa igračem više bio neobranjiv. Fantastično je pogodio u dijagonalu Vićanovog gola. Novo vodstvo Dubrovčanima donosi Andro Bušlje sa druge stative sa igračem više. Lopta je prvo išla na Dobuda na prvu stativu, koji je bio potezan za ruku, no suci su propustili dosuditi očigledan peterac, ali je lopta pala ispred Bušlje koji je pospremio u mrežu Primorja. Za 3:5 je ponovno pogodio Bušlje sa 7 metara pokraj Garcie, ali je i Radić mogao bolje reagirati.

Najveću prednost na utakmici od 3 pogotka Jugu donosi Obradović odličnim pogotkom sa 7 metara u gornji lijevi kut, ali na drugoj strani odmah uzvraća Buljubašić također sa dalekometnim pogotkom za 4:6. Primorje u utakmicu vraća Daniel Varga pogotkom iz kontre nakon odličnog dodavanja Radića. Međutim, Bušlje svojim trećim pogotkom na utakmici za 5:7 šalje Radića na klupu, a Cara u igru. To je bio vrlo dobar potez trenera Roje, jer je Car do kraja utakmice svojim obranama držao Primorje u igri. Buljubašić je sa igračem više lijepo pogodio prijenos sa druge stative kroz glavu Vićana za smanjenje prednosti Juga, a za izjednačenje je odličnim vijkom pogodio Paškvalin. Ipak, da bi Jug sa prednošću zaključio treću četvrtinu pobrinuo se Paulo Obradović još jednim pogotkom sa 7 metara.

Na otvaranju zadnje četvrtine Pavlović je izborio peterac kojeg je sigurno realizirao Janović za 7:9, ali uporno Primorje se ponovno vraća u utakmicu golovima Muslima sa 2 metra i Denesa Varge iz lijevog krila za 9:9, što su bili i posljednji golovi na utakmici do izvođenja peteraca. Propustile su obje ekipe prilike sa igračem više da utakmicu riješe i prije produžetaka, ali nisu uspjeli realizirati te situacije.
U produžetcima nije bilo golova, a u izvođenju peteraca su svi igrači bili sigurni sve do već spomenutog izvođenja 9. serije kada je Perčinić obranio Frankoviću.

Jug je možda i prije produžetaka trebao riješiti utakmicu, ali možda im je ovako i slađe. Sutra u finalu, najvjerojatnije protiv Mladosti, trebat će im raspoloženiji Sutić te svakako Nikola Janović koji se danas baš i nije pokazao, ali protiv Mladosti je prošli put bio daleko najbolji pojedinac Juga pa će već sutra imati priliku da to i ponovi.
Branimir Butigan

PRIMORJE EB
17
18
J U G CO
Trener: Zoran Roje(2:1, 1:4, 4:3, 2:1 0:0, 0:0 - 8:9)Trener: Elvis Fatović






Radić (3 obrane), Glavan, Paškvalin 2, Krapić, De. Varga 1, Franković, Muslim, Jelača, Da. Varga 1, Barać, Šetka, Garcia 1, Car (5 obrana), Buljubašić 2.


Vićan (9 obrana), Vranješ 1, Sutić, Janović 1, Joković 2, Pavlović, Marković, Bušlje 3, Karač, Dobud, Macan, Obradović 2, Perčinić (1 obrana peterca), Goreta.





Igrač više: 3/14 Igrač više: 1/10
Peterci: - Peterci:1/1





Suci: Nenad Periš, Miroslav Vlašić



Mladost u finale s pola snage (CroWaterpolo)
Subota, 10 Prosinac 2011 21:40
jadran-mladostVaterpolisti Mladosti su prema očekivanjima drugi sudionik finalne utakmice završnog turnira hrvatskog Kupa. Nakon izvrsne utakmice Juga i Primorja odigrane netom prije, ova je utakmica bila prava 'kamilica'. Zagrepčani su odigrali koliko im je bilo potreba iako je gledajući rezultat na poluvremenu, bilo prilično tijesno. Naime, Splićani su se dosta dobro držali, puhali za vrat žapcima, prije svega zbog slabog pristupa igri Kobeščakove momčadi.

Kada su napokon shvatili da je vrag odnio šalu, Zagrepčani su ubacili u višu brzinu i treću četvrtinu zaključili vodstvom 10:6. Proigrali su Radu i Udovičić pa je prednost Mladosti narasla do krajnjih 15:7. Kod Jadrana vrlo dobar Kačić na golu te Letica i Vukić. U redovima Mladosti, osim već spomenutih Radua i Udovičića dobru igru pružio je najbolji vaterpolist Hrvatske u 2011. godine, Josip Pavić.

U nedjelju nas čeka veliki hrvatski derbi, tko zna koji po redu i bude li kvalitetom i uzbudljivošću na razini polufinalne utakmice Juga i Primorja, bit će to najveća moguća propaganda hrvatskog vaterpola.

HAVK MLADOST
15
7
JADRAN
Trener: Vjeko Kobeščak(2:2, 3:1, 3:2, 2:2)Trener: Mirsad Zajmović






Pavić, Radu 4, I. Milaković, Letica, Pavičić 1, Živković 1, Udovičić 3, Gagulić, Bebić, Perić 1, Hinić, Mallarach 2, Bukić 1, Vukičević 2


Kačić, Milardović, Vukić 2, Letica 2, Gluhaić, Tonković, Ivanković, Bautović 1, Vegar, Rabadan 1, Banovac, Visković, Vlaić, Divković 1.





Igrač više: 5/10 Igrač više: 2/11
Peterci: - Peterci: -





Suci: Albert Brala, Mladen Rak

No hay comentarios:

Publicar un comentario