Aquest cap de setmana han començat bona part de les diferents competicions organitzades per la Federació Catalana de Natació i la Real Federación Española de Natación. Si fem una comparació general del número total d’equips que s’han inscrit per la temporada 2013-2014 des dels absoluts fins els benjamins respecte l’anterior, el resultat dóna un descens de 3 equips; passem de 227 a 224 conjunts. La diferencia és de -1,3%, d’aquí que puguem dir que tot i la crisi hi ha un manteniment global en la potència del waterpolo català. Aquí us detallo quins clubs han sumat i quins han restat equips respecte la passada temporada.

MÉS EQUIPS
+3 CN Granollers (de 8 a 11)
+2 CN Molins de Rei (de 8 a 10)
+2 CW Sant Adrià (d’1 a 3)
MENYS EQUIPS
-2 GEiEG (de 9 a 7)
-2 CN Montjuïc (de 8 a 6)
-2 CN Olot (de 7 a 5)

En aquest sentit, cal remarcar una situació excepcional. Si agafem el relleu del CN Minorisa com a substitut del desaparegut CN Manresa, hem de contabilitzar un descens de 5 equips de waterpolo a la capital del Bages; passem de 7 a 2 conjunts manresans. Per tant, seria el club que més conjunts ha perdut aquesta campanya.

wpfemeni1
El juvenil femení CN Molins – Vallirana és una de les novetats d’enguany

A nivell de divisions, cal destacar que a les categories nacionals, el nivell del waterpolo català perd certa importància. En les màximes categories espanyoles, tenim un equip menys en la masculina i un de més a la femenina. A la Primera masculina, hi ha dos conjunts més de Catalunya, però a les segones divisions, categories extremadament cares, hi haurà dos representants menys.

 Aquí teniu el resum general: 


DIVISIÓ D’HONOR MASCULINA: -1 equip (descens del Montjuïc)
DIVISIÓ D’HONOR FEMENINA: + 1 equip (ascens Rubí i L’Hospitalet i descens Sant Feliu).
PRIMERA DIVISIÓ MASCULINA: + 2 equips (ascens Sant Feliu i Horta).
PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA: – 2 equips (ascens Rubí i L’Hospitalet, desaparició Manresa i descens Sant Feliu).
SEGONA DIVISIÓ MASCULINA: – 2 equips (ascens Sant Feliu i Horta, desaparició Manresa i ascens Premià).

horta
L’absolut de la UE Horta, un dels equips ascendits aquesta temporada

En línies generals, doncs, podem assegurar que el waterpolo català manté el seu poder, però que la crisi econòmica ha minat un possible creixement.