BIWPA

24 enero 2015

Ha muerto Joan Serra (EPD) Olímpico en Londres 1948

Ha mort  Joan Serra (EPD), olímpic als JJOO de 

Londres 1948


Joan Serra, blog JM Surroca























L'ex jugador de waterpolo i Olímpic al 1948 i 1952 ha mort avui a l'edat de 87 anys. Joan Serra, nascut a Sabadell, va ser un dels pioners del waterpolo a Catalunya i era l'últim.jugador de waterpolo viu dels JJOO Londres1948. La Federació Catalana de Natació pel 90è aniversari va retre un homentage als primers olímpics de waterpolo, i entre ells hi era Joan Serra.

L'enterrament serà dilluns a les 9.30h a l'Església de Sant Fèlic de Sabadell i a partir de demà, diumenge, estarà al tanatori de Sabadell.

Des de la Federació Catalana de Natació volem expressar el.nostre més sincer condol a la família i amics per aquesta gran pèrdua.

Descansi en pau


Fallece Joan Serra, olímpico en Londres 1948


24/01/2015 - Joan Serra Llobet, uno de los grandes pioneros de nuestro waterpolo en el plano internacional, olímpico en los Juegos de Londres 1948 y Helsinki 1952, ha fallecido en esta mañana de sábado en Sabadell a la edad de 87 años. Sus restos descansarán mañana en el Tanatori Torra de Sabadell y el lunes a las 9,30h se celebrará el funeral en la Iglesia de Sant Félix (Sabadell). Desde la RFEN, nuestro pésame compartiendo el dolor de la familia y del club de siempre (CNS) del ya mítico Serra.
Serra, vinculado siempre a su Club Natació Sabadell, fue un referente en el waterpolo español y practicó la natación toda su vida y siempre dijo que los JJOO de Londres fueron "la mayor alegría de mi vida deportiva". Este año, incluso, junto con otros deportistas legendarios de las nuestras y otras disciplinas, recibió un más que merecido homenaje en el Comité Olímpico Español.
Comunicación RFEN. Fuente: CNS y JR Costa-Jussà. Foto: Joan Serra Llobet / As.com

Waterpolo Fallece Joan Serra LLobet, olimpico en Londres 1948

Hace 10h - Jose Ramon Costa Jussa

Juan Serra  Llobet, primer olimpico del CN Sabadell, y portero del equipo olímpico español en los JJOo de Londres 1948  y Helsinki 1952, ha fallecido esta mañana en Sabadell a los 87 años .
Serra fue un referente en el waterpolo español, y practicó la natación toda su vida, hasta meses antes de que se le declarara la grave enfermedad que ha puesto fin a su vida.En el año 2012, viajo a Londres para presenciar los encuentros de waterpolo, acompañado de su esposa y del directivo del CN sabadell Crsitofol Segui. Fue el reconocimiento de su Club para que recordara in situ sus grandes momentos de jugador Olimpico, en épocas heroicas del waterpolo nacional. Siempre manifestó que "Haber sido seleccionado para los JJOO de Londres, fue la mayor alegría de mi vida deportiva"  Serra  consiguió con el equipo nacional la primera medalla de oro del waterpolo español en los Juegos del Mediterraneo celebrados en Alejandria en 1951   El funeral en su memoria se celebrará el proximo lunes a las 9.30 de la mañana en la iglesia de sant Felix de Sabadell.

Joan Serra anys 40


 Ens ha deixat en Joan Serra el primer olímpic (CNS)




Avui ens hem quedat sense un dels grans referents: el nostre primer olímpic el benvolgut Janó.Va néixer a Sabadell el 8 d'octubre de 1927. Des ben menut anava al Club on feia natació i waterpolo i va ser en el waterpolo on va aconseguir els seus millors èxits.Internacional en vint-i-tres ocasions i va ser el primer internacional que no era del Club Natació Barcelona.Olímpic en dues ocasions classificant-se en vuitè lloc en ambdós casos. L'any 1948 a Londres la seva actuació va ser tant destacada fins el punt de ser considerat el millor porter. Quatre anys més tard a Hèlsinki el 1952, tot i ser el millor porter, no va ser titular i no per raons tècniques precisament (com ell mateix lamentava quan recordava la seva experiència a la capital de Finlàndia). El seu gran èxit va ser l'any 1951, quan aconsegueix la medalla d'or als primers Jocs del Mediterrani d'Alexandria. Com a jugador del Club va aconseguir el sotscampionat d'Espanya l'any 1952 a la piscina del carrer Montcada.Després de retirar-se va portar l'equip del Club de l'any 1955 al 1959 i on destaca el títol de Campions d'Espanya de segona categoria disputat l'any 1957 a la piscina del carrer Montcada.Va ser escollit Millor Esportista de Sabadell l'any 1950, en la primera edició. L'any 1951 rebia la Medalla d'Argent de la Ciutat de Barcelona, el 1956 se li va concedir la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Sabadell. Finalment, l'any 2007 la Federació Catalana de Natació va retre un homenatge als olímpics de Londres i Hèlsinki.A nivell social va rebre el Premi del Consell d'Honor l'any 1958 i el 2002 el Premi a la Millor Vella Glòria. Fins sempre Janó!!Demà tot el dia es podrà donar el pesam a la família i la Missa Funeral serà dilluns a les 9.30 hores a Sant Fèlix.


Mor als 87 anys el primer olímpic del Club Natació Sabadell Joan Serra

Nedador i porter de waterpolo, el sabadellenc va participar als Jocs Olímpics de Londres 1948 i Helsinki 1952 (Radio Sabadell)


El Club Natació Sabadell ha informat avui de la mort als 87 anys d'edat del sabadellenc Joan Serra. L'esportista, que des de fa uns anys dóna nom a les piscines municipals de la Ronda de Bellesguard, va passar a la història l'any 1948 al ser el primer olímpic de l'entitat sabadellenca. Com a porter de la selecció espanyola de waterpolo, Serra va ser vuitè als Jocs de Londres 1948, a més de ser considerat el millor porter del campionat per la premsa anglesa. En aquells Jocs van guanyar Suïssa, Corea i l'Índia, i van perdre contra Suècia i Bèlgica. Fa tres anys en una entrevista al Diari AS, Joan Serra explicava que "a Espanya hi havia penúries aquell any i en canvi a Londres vam tenir tot tipus de luxes i vam menjar com mai". En el terreny esportiu, Serra destacava el "gran torneig de la selecció, que no era una potència com avui dia, però va acabar vuitena de 20 equips". En total, el nedador local va ser internacional en 23 ocasions, i va repetir experiència olímpica quatre anys més tard a Hèlsinki (Finlàndia), on el combinat estatal també va ser vuitè tot i que sense tant protagonisme de Serra com en el seu debut olímpic. Es buscava que el set inicial estigués format íntegrament per jugadors del Barcelona, amb la polèmica que això suposava deixant fora de l'aigua Serra i fent jugar Ribera. 64 anys després de la seva estrena en uns Jocs, el Natació Sabadell el va convidar el 2012 a viure en directe els Jocs que es van disputar, de nou, a la capital britànica, i on entre d'altres èxits, sis waterpolistes del Club es van penjar la medalla de plata amb la selecció femenina.
Lligat al món tèxtil i soci del Club des dels 12 anys, el palmarès de Joan Serra no només està vinculat a l'olimpisme. Per exemple, va ser el guanyador del primer premi al millor esportista de la Festa de l'Esport Sabadellenc lliurat el 1950. Un any més tard va assolir un altre èxit internacional al pujar-se al podi més alt de la primera edició dels Jocs del Mediterrani, que es disputarien a la ciutat d'Alexandria. Aquest triomf, entre d'altres, li va valdre rebre la Medalla d'Argent de la Ciutat de Barcelona el mateix any. El 1952 va ser subcampió estatal amb el Natació Sabadell en un campionat disputat a la piscina dels sabadellencs al carrer Montcada. Serra, que també va jugar a bàsquet al Natació Sabadell i al Centre d'Esports, va penjar el banyador als 27 anys, i després va practicar també el tennis. A més, va entrenar l'equip de waterpolo del Club un cop retirat durant quatre anys, del 1955 al 1959, guanyant el campionat de segona categoria el 1957 a casa. L'Ajuntament de la ciutat li va concedir la Medalla d'Or del consistori el 1956, el Natació Sabadell el va guardonar amb el Premi del Consell d'Honor el 1958 i l'any 2007 la Federació Catalana de natació li va retre un homenatge de forma conjunta amb la resta d'olímpics de Londres i Hèlsinki. Avui, la llum d'un dels esportistes sabadellencs més destacats de la història local, el porter que s'aixecava de l'aigua per sobre del travesser de la porteria, s'apaga. Dilluns (9.30h) es durà a terme el funeral per la mort del primer olímpic del Natació Sabadell a l'esglèsia de Sant Fèlix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario