BIWPA

09 febrero 2016

Xevi Buch, Campeonatos de Europa de Belgrado 2016





Un pas més en la carrera de l’àrbitre Xevi Buch


L’olotí ha començat l’any xiulant l’Europeu i ara ja té en ment els propers reptes del 2016. L’ambició màxima és arribar als Jocs Olímpics de Rio, però no depèn només d’ell. Per això, diu que se centra en el partit a partit. El proper serà de nivell: una semifinal d’Eurocup.




Buch, a la dreta, abans d’un partit a l’Europeu de Belgrad



Xevi Buch va arbitrar vuit partits a l’Europeu de waterpolo que es va disputar a Belgrad, entre els quals dos quarts de final: l’Hongria-Croàcia masculí i el Grècia-Itàlia femení. Ara, l’àrbitre olotí ja torna a ser a la capital de la Garrotxa i pot valorar l’experiència amb més perspectiva.
Arbitrar algun dia una final internacional seria tot un somni, però Xevi Buch té paciència. Abans de recollir fruits, ha de sembrar el terreny, i fins ara aquesta fórmula li ha anat molt bé. L’estiu passat, ja va xiular el Mundial de Kazan i sap que els passos s’han de fer a poc a poc, però constantment. Partit a partit, com diu el tòpic. I el proper el portarà a Itàlia, la setmana que ve, a arbitrar una semifinal d’Eurocup entre el Brescia i el Szeged hongarès.
És per això que no vol pensar en Rio de Janeiro, malgrat que ser en els Jocs Olímpics és la fita més important a què aspira aquest any. Buch només podrà optar a anar a Rio si s’hi classifica alguna selecció espanyola de waterpolo. Com que no van guanyar l’Europeu, tant la masculina com la femenina hauran de buscar el bitllet en el preolímpic, on Buch també té força opcions d’arbitrar. Si es confirmen, l’olotí es podrà tornar a trobar amb Jennifer Pareja o amb Blai Mallarach, dos jugadors olotins amb qui ha compartit l’Europeu de Belgrad.

No hay comentarios:

Publicar un comentario