BIWPA

28 septiembre 2015

Copa Catalunya Femenina 2015

El Sabadell aconsegueix la Copa Catalunya davant del Sant Andreu (16-4) (BTV)

El Sant Andreu ha perdut per 16 a 4 contra el Sabadell la final de la Copa Catalunya femenina, que s'ha disputat a Mataró. Les màximes golejadores, amb quatre gols cadascuna, han estat les waterpolistes del Sabadell Anna Espar, Maica García i Jennifer Pareja.
Un parcial de 4 a 0 al primer quart ho ha deixat tot de cara per a les jugadores de Nani Guiu. Al descans s’ha arribat amb un 5 a 2 que podia fer pensar que les de Javi Aznar tenien opcions, però en el tercer i el quart quart les del Vallès han sentenciat amb 11 a 2 que ha deixat el definitiu 16 a 4.

Darrere la final de la Copa Catalunya de waterpolo femení

El Sabadell ha aconseguit la setena Copa Catalunya en set edicions

Com es prepara? Com s'organitza? Com es viu una final de la Copa Catalunya de waterpolo femení? L''En joc' ho ha volgut saber i ha estat a les instal·lacions del CN Mataró. El Sabadell ha guanyat, per 16 a 4, al Sant Andreu i les jugadores de Nani Guiu ja sumen 7 Copes Catalunya en les 8 edicions que s'han disputat.

COPA CATALUNYA - El C.N.Sabadell guanya la setena

Ja en tenen set.. Les noies de Nani Guiu aquest migdia han aconseguit la seva setena Copa Catalunya després de vèncer 16 a 4 al C.N.Sant Andreu, que arribava per segon any consecutiu a la final d'aquesta competició.

El C.N.Sant Andreu ha intentat plantar-li cara al sempre campió Sabadell, però no han tingut massa oportunintat després del 4 a 0 inicial que han marcat les noies del vallès, que des del principi han marcat el compàs del partit i no han deixat que les de Barcelona poguéssin fer res més que intentar reduir les distàncies. En el segon quart el parcial de 1 a 2 semblava que donavan una oportunitat a les noies de Javi Aznar, però ràpidament en el tercer parcial el C.N.Sabadell ha tornat a apretar l'accelaredor amb un 4 a 1. En l'úlitm període el 7 a 1 del Sabadell ha estat definitiu i el resultat del 16 a 4 ha marcat el final del partit.

C.N.Sabadell 16 - C.N.Sant Andreu 4
(4-0, 1-2, 4-1, 7-1)

C.N.Sabadell: L.Ester, M. Ortiz, A. Espar (4), L.Casado, C.O'donell, J.Pareja (4), M. Cordobes(1), M. Garcia(4), P.Peña, C.Espar(2), O.Domènech, J,Forca(1), E.Sánchez
Tècnic: Nani Guiu

C.N.Sant Andreu: E.Gazulla, P.Crespi, H.LLoret (1), M.Guiralt, S.Morell, L.Roca, M.Hernandez, N.Mora(1), A.Fernández, M.Recio(1), H.Dalmases(1), A.Aznar, A.Fernández
Tècnic: Javi Aznar

El Sant Andreu, subcampió de la Copa Catalunya

No ha pogut ser. A la final de la Copa Catalunya femenina de waterpolo s’ha imposat la lògica i el Sant Andreu ha quedat subcampió per segona vegada consecutiva. La piscina del Mataró ha vist com un totpoderós Sabadell derrotava clarament les noies de Javier Aznar (16-4) i aixecava per setena vegada consecutiva el trofeu. El primer i últim quart han estat els pitjors del partit amb una defensa desbordada i les vallesanes jugant a plaer. En canvi, en el segon i el tercer les d’Aznar han mostrat la seva millor imatge amb una major solidesa defensiva i tenint arguments ofensius amb cara i ulls.
El partit ha començat de la pitjor manera pels interessos andreuencs. Al Sabadell només li han calgut dos minuts per superar Eli Gazulla per partida doble i de vaselina amb dues dianes anotades per Judith Forca i Maica Garcia. Les d’Aznar no s’han trobat còmodes en cap de les dues facetes del joc i les sensacions en aquest període inicial no han estat bones. Una oportunitat que han aprofitat les vallesanes per marxar al final del primer quart amb un 4-0 gràcies a dos gols més de Jennifer Pareja.
El segon quart ha canviat completament la dinàmica. En el minut 3 ha arribat el primer gol del Sant Andreu després d’un bon llançament exterior de Marta Recio, la capitana. La segona diana ha arribat en una situació de superioritat numèrica que ha finalitzat Helena Dalmases. Les barcelonines han aconseguit ajustar la seva defensa amb intensitat i ajudes constants. Això els ha permès que el Sabadell no trobés porteria durant sis minuts. Pareja ha anotat amb un penal ben executat i les d’Aznar s’han emportat la victòria moral d’1 a 2 del parcial (5-2).
A la represa, l’encontre ha gaudit d’un alt voltatge en els dos minuts inicials amb un gol per cada equip. Primer ha anotat Maica Garcia des dels 2 metres i en la jugada següent Helena Lloret ha respòst executant a la perfecció una pena màxima. Però aquesta igualtat relativa només ha estat un miratge perquè el Sabadell s’ha afanyat a tornar superar la teranyina defensiva visitant. La boia de l’esquadra sabadellenca ha tornat a batre Eli Gazullla de vaselina. En el minut 7, Anna Espar ho ha fet des del punt fatídic i en els darrers instants del tercer quart Clara Espar ha marcat amb una vaselina, molt aplaudida pel públic, sobre la botzina (9-3).
El quart període s’ha fet molt llarg per al Sant Andreu. El cansament físic i mental d’enfrontar-se a un dels millors equips del continent ha passat factura tenint en compte la qualitat de la banqueta vallesana. En els vuit minuts finals s’han encaixat set gols i només ha pogut replicar Noelia Mora amb un llançament creuat que s’ha colat per l’esquadra (16-4).
El proper dissabte el Sant Andreu i el Sabadell es tornaran a enfrontar en una final. Aquest cop el títol en joc serà la Supercopa d’Espanya (19.30.h) que acollirà la Pere Serrat. Un parell d’hores abans, el masculí s’entrenarà en la Divisió d’Honor davant del Barcelona (17.00.h).

Fitxa del partit

Piscina: Joan Serra.
CN Sabadell (16): Elena Sánchez, Mati Ortiz, Anna Espar (4), Lídia Casado, Jennifer Pareja (3), Marina Cordobés (1), Maica Garcia (3) , Pili Peña, Clara Espar (2), Olga Domènech, Judith Forca (1) i Laura Ester.
CN Sant Andreu (4): Eli Gazulla, Paula Crespí, Helena Lloret (1), Mireia Guiralt, Silvia Morell, Laura Roca , Maria Hernández, Noelia Mora (1), Alba Fernández, Marta Recio (1), Helena Dalmases (1), Alejandra Aznar i Ana Fernández.
Parcials: 4-0 / 1-2 / 4-1 / 1-7 . Total: 16-4.
Àrbitres: Raúl Torres i David Gómez.
Fotografia: Les noies del CN Sant Andreu, subcampiones de la Copa Catalunya | Natàlia Torné

COPA CATALUNYA - C.N.Sabadell i C.N.Sant Andreu a la final

Els dos clubs jugaran per segon any consecutiu la final de la  Copa Catalunya de waterpolo femení. Aquest cop la final serà al C.N.Mataró a les 12.45 h el dissabte 26 de setembre. L'any passat la copa la va aixecar el C.N.Sabadell que va guanyar 13 a 6 al C.N.Sant Andreu, demà serà una nova oportunitat perquè les noies del vallès, campiones de tots el títols domèstics dels últims anys, aixequin la seva setena Copa Catalunya consecutiva i per altra banda el C.N.Sant Andreu buscarà una victòria inèdita.

El C.N.Sabadell ha arribat a aquesta final després de guanyar avui a La Sirena C.N.Mataró per 12 a 7 i el C.N.Sant Andreu ha vençut al C.E.Mediterrani a les semifinals per 10 a 7. Demà el C.N.Mataró serà de nou la seu d'una final d'aquesta competició que és l'avantsala perfecta per una temporada plena de reptes, tant a la lliga estatal com a les competicions europees de clubs i de seleccions.

La Sirena no pot contra la lògica superioritat rival

El Sabadell imposa la seva qualitat i jugarà la final contra el Sant Andreu

La Sirena CN Mataró no ha pogut fer res contra la lògica superioritat de l'equip sabadellenc, que a part de la seva qualitat, ha aprofitat que l'equip local no podia comptar encara amb Roser Tarragó, lesionada, ni amb la grega Benekou, que estava amb la seva selecció, que potser podrien haver equilibrat una mica més el partit, que ha acabat amb el resultat de 7-12, classificant l'equip de Nani Guiu per a la final de la Copa Catalana que jugarà demà al migdia contra el CN Sant Andreu, que s'ha desfet a l'altra semifinal del CE Mediterrani.
Ja se sabia que el partit havia de ser difícil per a La Sirena, però s'ha complicat més gràcies a un bon inici de partit sabadellenc. La seva defensa ofegava l'atac mataroní, que desaprofitava molts atacs (fins a 23 al llarg del partit, quasi el 60% de les seves opcions), i en atac les vallesanes resolien bé per avançar-se ràpidament per 0-3. I quan Ciara Gibson ha fet el primer, immediatament ha replicat la seva boia Maica Garcia per tornar a posar els tres de diferència amb que ha acabat el primer quart.
Al segon quart la defensa local, que havia començat força cohibida, s'ha anat ajustant per tancar la boia rival, i al Sabadell li ha costat més marcar, però a l'altre costat, tot i que Laura Ester gairebé no havia d'intervenir (4 dels 5 primers xuts locals han anat als pals), la defensa rival continuava molt forta i al descans la diferència ja estava en quatre gols (2-6).
La Sirena-Sant andreu
A la represa, tot i rebre de seguida el 2-7, l'equip mataroní ha millorat molt i ha aconseguit trobat algun forat a la defensa sabadellenca, sobretot amb un magnífic gol d'Ari Gragnolati amb desmarcada sorpresiva ben vista per Ciara Gibson, i un altre de la jove Alba Bonamusa, clavant-la al segon pal des de la dreta, per guanyar aquest parcial per 3-2.
Però a l'inici del darrer quart han sortit les dues jugadores més emblemàtiques del Sabadell, Jènnifer Pareja i Maika Garcia, que amb tres gols espectaculars han obert la diferència als cinc gols amb que ha acabat el partit. En aquest darrer quart destacar que La Sirena ha aprofitat dues úniques jugades de superioritat, les úniques que han acabat en gol, per un costat o per l'altre, en tot el partit, amb dos bons xuts d'Ona Meseguer i Laura López.
Destacar també que la nova portera de La Sirena, l'altíssima estatunidenca Elisabeth Keeve, s'ha tragat dues vaselines quasi al començament, però després s'ha refet notablement fins al punt de fer 13 aturades al llarg del partit.
LA SIRENA CN MATARÓ - CN SABADELL 7-12
LA SIRENA CN MATARÓ: Elisabeth Keeve (13 aturades), Arianna Gragnolati (3, 1 de p.), Júlia Nieto, Marcela Ríos, Alba Bonamusa (1), Clara Cambray, Ciara Gibson (1), Marta Bach, Ona Meseguer (1), Júlia Soler, Laura López (1), Mireia Nedderman (ps). 7 gols de 16 xuts, en 39 opcions d'atac. 5 exclusions. 2/4 en jugades de superioritat i 1/1 en penals.
CN SABADELL: Laura Ester, Mati Ortiz (1), Anni Espar (2), Lídia Casado, Coleen O'Donell (1), Jènnifer Pareja (3), Marina Cordobés, Maica Garcia (2), Pili Peña (1), Olga Domènech, Judith Forca (1), Clara Espar (1), Elena Sànchez (ps). 12 gols de 30 xuts, en 41 opcions d'atac. 4 exclusions i 1 penal. 0/5 en jugades de superioritat.
PARCIALS: 1-4, 1-2, 3-2, 2-4.

COPA CATALUNYA - CN Sabadell, La Sirena Mataró, C.E.Mediterrani i C.N.Sant Andreu a semis

Aquests són els 4 equips de waterpolo femení que aquest divendres jugaran les semifinals de la Copa Catalunya a la piscina del C.N.Mataró. de nou organitzador de la fase final d'aquesta competició catalana.

El C.N.Sabadell,actual campió de la Copa jugarà les semis el divendres 25 de setembre a les 18.30 h contra La Sirena Mataró. El club del vallès ha arribat a les semifinals després de vèncer per 28 a 3 i 26 a 4 al C.N.Sant Feliu. Les amfitriones, La Sirena Mataró estan a les semifinals després d'haver guanyat 15 a 6 i 15 a 3 al C.N.Terrassa. L'altra semifinal es jugarà també el divendres 25 de setembre a les 17.00 h entre el C.E.Mediterrani i el C.N.Sant Andreu. Les noies de Sants  jugaran les semis després d'haver guanyat 11 a 8  i un empat a 6 contra el C.N.Rubí. En el cas de l'equip del C.N.Sant Andreu jugarà les semis ja que va vèncer 26 a 2 i 18 a 3 al C.N.Badia.

La final de la Copa Catalunya de waterpolo femení es jugarà el dissabte 26 de setembre a les 12.45 h al C.N.Mataró

La fase final de la Copa Catalunya de waterpolo es juga a Mataró

El divendres a la segona semifinal La Sirena CN Mataró s'enfronta al CN Sabadell

Entre demà divendres a la tarda i el dissabte al migdia el complex Joan Serra del Centre Natació Mataró tornarà a ser la seu de la fase final de la Copa Catalunya de waterpolo. En aquesta ocasió es jugarà només en la categoria femenina, ja que la masculina es jugarà més endavant.
150924Wa_Cartell
I el divendres a la tarda, a les 18:30 hores, tenim un plat fort, ja que l'equip local La Sirena CN Mataró s'enfronta a la segona semifinal ni més ni menys que al potentíssim Club Natació Sabadell, dominador en el context estatal, i campió d'Europa tres vegades en els darrers cinc anys.
Evidentment és una tasca molt complicada per a l'equip de Florin Bonca que encara no podrà comptar amb Roser Tarragó, operada a finals d'agost d'un canell i en període de recuperació, i tampoc amb la grega Alikistis Benekou que està jugant el Preuropeu amb la seva selecció. Sí que hi seran les altres dues jugadores noves, la portera estatunidenca Elisabeth Keeve i la boia mexicana Marcela Ríos.
Abans a les 17 hores es juga l'altra semifinal entre CE Mediterrani i CN Sant Andreu, i la final entre els guanyadors de les dues semifinals es jugarà el dissabte a les 12:45 hores també a les instal·lacions del CN Mataró.
A quarts de final La Sirena va eliminar el CN Terrassa per un global de 30-9, el CN Sabadell el Sant Feliu per un global de 54-7, el Mediterrani va desfer-se del Rubí per un global de 17-14 en l'eliminatòria més igualada i el Sant Andreu va superar el CN Badia per 44-5.