BIWPA

30 abril 2013

Opinion :Las televisiones y el waterpolo ( Dani Pajuelo y Edoardo Gaffe )

Les televisions i el waterpolo

 
article de Dani Pajuelo
http://danipajuelo.net/2013/04/28/les-televisions-i-el-waterpolo/
 
Ni Teledeporte, ni Esport 3 ni cap altra televisió pública o privada va decidir retransmetre la final de la Copa d’Europa de waterpolo femení disputada a Hongria. Dissabte hi va haver un allau de tuits de jugadors, entrenadors i directius del nostre esport criticant i, en alguns casos, insultant aquestes televisions per no emetre el CN Sabadell Astralpool – Kirishi. Alguns dels màxims responsables de la Federació Espanyola de Natació i el seu perfil de Twitter oficial van piular diverses rèpliques amb perles com que “el tema TV, sobretot les públiques, mereixen un estudi profund” o que “en 24 hores és impossible trobar un espai a la graella de les televisions”.
Més enllà de la gran oportunitat perduda de promocionar el nostre esport i de perdre’ns una final històrica per televisió, em venen al cap diverses preguntes:
1) Vam vendre correctament aquesta competició als mitjans? Durant els dies previs (no 24 hores abans) vam bombardejar amb notes de premsa, material gràfic i entrevistes els diaris, ràdios, televisions i pàgines web esportius per a facilitar-los la planificació? Qui se n’havia d’encarregar?
sabadell_campio
Celebracions del CN Sabadell Astralpool després de guanyar la final de la Champions Cup al Kirishi
2) Quan ens queixem de que no hi ha retransmissions de waterpolo per televisió pensem en si les nostres competicions són prou atractives? El nostre esport és interessant per al gran públic? Si a les piscines tenim 50, 100, 200 persones veient els partits de Divisió d’Honor, com vindrà una televisió a fer una retransmissió?
3) Ja fa molts anys que Teledeporte o Esport 3 no produeixen els partits d’esports minoritaris si no es tracta de coproduccions entre elles o són esdeveniments especials. Lligues com la de futbol sala o la d’handbol posen diners sobre la taula per a tenir un espai a les graelles d’aquestes televisions. Sabíeu que les xifres d’audiència de les dues darreres temporades de retransmissions de waterpolo van ser pèssimes? Vam lluitar per tenir un bon horari i no partits els dissabtes a les 11 del matí? Els clubs estan disposats a adaptar-se als millors horaris per les televisions?
Esports en Xarxa
A la Xarxa de Televisions Locals es continuen fent retransmissions de les Divisions d’Honor masculina i femenina de waterpolo
4) Quantes competicions femenines seguim habitualment per televisió? Us poso un cas proper: l’any passat, Ros Casares i Rivas van jugar la final de l’Eurolliga de bàsquet femení a Istambul. Doncs bé, tot i ser una final amb dos equips espanyols, i tractar-se d’un esport molt més mediàtic i amb més pressupost que no pas el waterpolo, no es va fer retransmissió per televisió.
5) Hem aprofitat durant tota la temporada la inèrcia de tenir un Mundial a casa aquest estiu per promocionar els nostres esports d’aigua als mitjans?
Amb aquest escrit no vull treure mèrit a tot el que ha aconseguit el CN Sabadell Astralpool en aquests darrers anys, uns èxits espectaculars que ja estan a la història daurada del nostre esport. Crec que hem de reflexionar, ser innovadors, revolucionar el waterpolo per a fer-lo més atractiu i mediàtic. Cal fer una estratègia de comunicació a llarg termini i no creuar els dits per a què els contactes que tenim a les televisions ens facin el favor de retransmetre algun partit de tant en tant. Culpar les televisions de la poca repercussió que tenim no ens ajudarà a sortir d’aquest pou de comunicació

*****

Spreading Waterpolo: Sabadell campione d’Europa ... Lo sapevi?

http://spreadingwaterpolo.blogspot.com/2013/04/sabadell-campione-deuropa-lo-sapevi.html?spref=bl

Spreading Waterpolo: Sabadell campione d’Europa ... Lo sapevi?:

Fonte: http://www.radiomarconi.com Le ragazze spagnole del Sabadell hanno dominato le avversarie del Kinef e si sono aggiudicate la Cha...

*****

 

1 comentario:

  1. Hi all, thanks for link my post on spreading waterpolo.
    I am sorry, i don't speak spanish, but ... entiendo espanol!

    There is an important argument. I hope we will find a solution very soon!

    ResponderEliminar